Rămâi conectat

Actualitate

Şoferii agresivi nu mai riscă să rămână fără permis: Parlamentari vor modificarea ordonanței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şoferii agresivi nu mai riscă să rămână fără permis: Parlamentari vor modificarea ordonanței

Șoferii români care claxonează excesiv sau cei care dau flash-uri șoferilor, chiar și pe timp de noapte, nu vor mai rămâne fără permis pentru comportamentul lor. Inițiativa aparține mai multor parlamentari, care au depus un proiect de lege în acest sens.

Așadar, parlamentarii vor să modifice ordonanța de guvern care stipula faptul că șoferii agresivi în trafic vor rămâne fără permis auto. Se pare că parlamentarii vor aproba modificarea ordonanței guvernamentale chiar săptămâna viitoare. Dar ce fapte erau considerate ca fiind agresive la un șofer?

Ei bine, ordonanța guvernamentală spunea că șoferii agresivi sunt cei care folosesc semnalele luminoase și sonore în mod repetat pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație, cei care circulă cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, cei care reduc brusc viteza de deplasare fără motiv întemeiat sau pleacă de pe loc cu patinare excesivă. Ei bine, toți acești șoferi nu mai riscă să rămână fără permis. Modificările au fost făcute la Comisia de Transporturi, însuşite și de Comisia Juridica, urmând să fie votate, săptămâna viitoare. Iată ce modificări urmează să mai sufere Codul Rutier:

Cum se modifică ordonanța guvernamentală

  • Rămâi cu permis, chiar dacă eşti agresiv în trafic
    Rămâi cu dovadă, dacă ai avut viteza mai mare de 70 km/ h decât limita admisă
    Creşterea limitei de viteză pe drumurile expres de la 100 de km/h, la 120 de km/h
    Poţi să iei permisul înapoi mult mai repede. Daca şoferul rămas fără permis da examen şi îl ia, perioada de suspendare se reduce la o treime şi nu cu o treime, cât era în Ordonaţa Guvernului.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea