Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sociologul Alin Tomuș: „O structură europeană solidă primează în fața ideologiilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sociologul Alin Tomuș: „O structură europeană solidă primează în fața ideologiilor”

„Schimbarea paradigmelor” a fost tema unei emisiuni de la Radio Unirea FM care l-a avut ca invitat pe sociologul albaiulian Alin Tomuș. În această emisiune Alin Tomuș a subliniat că schimbarea de paradigmă cea mai importantă în acest moment este modul în care percepem stânga și dreapta în politică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Care sunt semnele acestei schimbări de paradigmă? Ei bine, alianțele pe care le vedeți, faptul că vom avea candidat comun la prezidențiale din partea celor două partide de la guvernare și faptul că vor candida împreună pe listele pentru Parlamentul României.

Pot să vă spun, de asemenea, ca intuiiție sociologică, un lucru pe care-l consider esențial în contextul acestei discuții: este mai important în acest moment să ne gândim la o structură comunitară europeană solidă și mai puțin la ideologii. Sigur că diferențierea stânga versus dreapta în politică este importantă pentru electorat dar în acest context ideea unui construct european puternic este mai importantă decât ideologia care ne desparte în stânga sau dreapta politică. Este un moment pe care trebuie să-l înțelegem astfel”, a explicat sociologul albaiulian.

Potrivit lui Alin Tomuș, ar fi prea mult să afirmăm că asistăm la moartea ideologiilor. „Cu siguranță, însă, trăim o perioadă în care se schimbă această paradigmă a importanței ideologiilor pentru politică. Proiectul european, consolidarea lui, este de mai mare importanță acum”, a subliniat sociologul Alin Tomuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia? Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Otopeni, anunță Patriarhia Română. Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19.00, potrivit mediafax. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea