Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sociologul Alin Tomuș: În următorul ciclu electoral viața ne va obliga să facem reforma administrativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sociologul Alin Tomuș: În următorul ciclu electoral viața ne va obliga să facem reforma administrativă

Sociologul albaiulian Alin Tomuș a afirmat, recent, într-o emisiune la Radio Unirea FM Alba Iulia, că în următorul ciclu electoral din România viața ne va obliga să facem reforma administrativă. „Problema demografică este o problemă reală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Demografia va rezolva multe dintre problemele pe care politicienii se tem să le rezolve prin decizie politică. Cred că sunt mai bine de 3 ani de când v-am spus prima oară că este irelevantă o majoritate de aproape 70% dacă nu avem curajul să îndeplinim reforma administrativă a României, bazată pe cifre demografice, și dacă nu modificăm Constituția într-un anumit sens.

Este irelevant să ai o majoritate zdrobitoare în Parlament și să nu ai curajul să modifici ceea ce realitatea îți solicită”, a spus Alin Tomuș. „Oricât de mult ne îmbătăm cu apă rece, demografia arată cum stau lucrurile cu adevărat…

Dacă vă uitați peste cifrele demografice o să vedeți că zona Munților Apuseni este într-o depopulare accentuată. O să vedeți că sunt foarte multe comune în România în care administrația publică locală nu reușește să-și acopere nici măcar cheltuielile de funcționare.

Eu nu spun să comasăm unități administrativ-teritoriale de dragul comasării! Eu nu spun să desființăm unități administrativ-teritoriale de dragul desființării! Dar nici nu putem să mergem la infinit fără să impunem o reformă administrativă pe care o s-o impună de fapt viața la un moment dat…

Sigur că, în logica electorală, în 2024 nu se va întâmpla asta, dar în următorul ciclu electoral cu siguranță o astfel de măsură va trebui luată. Fie că vorbim despre regionalizare, fie că vorbim despre comasare, fie că vorbim despre desființare, există mai multe variante de lucru și, până la finalul anului 2028, eu cred că România va fi gândită altfel din punctul de vedere al unităților administrativ-teritoriale.

Nu pentru că îmi doresc eu asta, ci pentru că viața impune asta, cifrele demografice arată această necesitate”, a precizat sociologul albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea