Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sociologul albaiulian Alin Tomuș despre cazul bisericuței de lemn din Alba Iulia: „Mutarea unei biserici înseamnă mutarea sufletului unui loc în altă parte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sociologul albaiulian Alin Tomuș despre cazul bisericuței de lemn din Alba Iulia: „Mutarea unei biserici înseamnă mutarea sufletului unui loc în altă parte”

Cazul bisericuței din lemn din Alba Iulia: „Mutarea unei biserici înseamnă mutarea sufletului unui loc în altă parte”, afirmă sociologul Alin Tomuș.

Citește și: PETIȚIE online pentru a opri strămutarea Bisericii Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia: ”Să acționăm toți, împreună, pentru a opri această mârșăvie”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, sociologul Alin Tomuș a exprimat un punct de vedere cu privire la posibila strămutare a bisericuței din lemn din zona Stației de Salvare din municipiul reședință de județ.

„Atunci când pui în discuție mutarea unei biserici naști multă emoție. Nu este vorba de mutarea unei curți, a unui gard a unui lăcaș de cult… Muți de fapt toate cununiile și toate botezurile care au avut loc acolo, toate Sfintele Liturghii pe care le-au oficiat de-a lungul timpului poate zeci de preoți. Muți practic sufletul unei loc dintr-o parte în alta, iar oamenii sunt extrem de sensibili la așa ceva.

Cei care au semnat petiția online împotriva strămutării bisericii se pronunță în fapt pentru păstrarea intactă a sufletului unui loc”, a spus Alin Tomuș. Sociologul albaiulian a făcut în context și un îndemn public: „Biserica trebuie lăsată în același loc!

Gândiți-vă la miile de genunchi care s-au închinat în acea biserică, la sutele de cupluri care s-au căsătorit acolo, la miile de creștinări prin botez și la toate speranțele acelea de duminică ale unei comunități care s-a întâlnit acolo să zică „Tatăl Nostru”!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea