Rămâi conectat

Cultură Educație

Şmecherii şi tertipuri avocăţeşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Am fost prezent la şapte şedinţe de divorţ ţinute de Judecătoria din Alba Iulia, unde am asistat la nişte tertipuri de doi bani, invocate de un avocat pentru tergiversarea unui proces de divorţ în care clientul acestui şmecheraş (nu-i vine să creadă că din cauza lui se destramă o familie) apelează la tot felul de motive pentru a prelungi procesul (ştiind că aceasta e o metodă pentru a teroriza pe viitoarea fostă soţie şi cele două fiice). Comportamentul unor poliţişti cu atitudini deplasate care duc până la unele golănii e destul de frecvent în ţara noastră, dar ca lui să-i mai cânte în strune un avocat a cărui menire e să pledeze pentru cinste şi dreptate, asta nu o mai înţeleg, ba mai mult, vin şi aduc acuze acestui aşa-zis” avocat” pe care-l informez că i-am văzut unele comportări a căror ţintă precisă era de a şicana şi a enerva pe adversara celui pentru care pleda dânsul. De exemplu, când grefiera a anunţat dosarul ce urma să fie dezbătut rostindu-i numele, dânsul era pe coridor şi a auzit perfect. Nu a intrat în sala de judecată (vreau să-l informez că şi eu eram pe coridor destul de aproape de dânsul) iar după un timp, aproape două ore când s-a făcut un nou apel a minţit cu multă seninătate spunând că era în altă sală de judecată la un alt proces.
Păi, domnule şmecheraş pueril (că eu nu vă mai zic avocat), dacă vă pretaţi la asemenea invenţii care precis v-au fost insuflate de clientul dumneavoastră, mai bine găsiţi-vă altă meserie, unde nu se cere demnitate şi respect (dacă nu respectaţi adversarul în timpul disputei, atunci respectaţi cel puţin completul de judecată şi pe acea tânără judecătoare a cărei prestanţă în cele şapte şedinţe văzute de mine a fost impecabilă.
Pe clientul acestui spoitor de cuvinte care pledează în instanţă nu l-am văzut decât de 2-3 ori prezent în sală (lipsă de respect faţă de cea cu care a convieţuit 20 de ani şi de fiicele dânsului) şi nu în ultimul rând faţă de completul de judecată) ceea ce denotă şi întregeşte multiple argumente ale fostei soţii care nu a mai putut tolera asemenea atitudini şi comportări de sfidare şi multe altele care în final au dus la despărţire. Aşa cum am scris mai înainte completul de judecată a fost tot timpul ireproşabil dar parcă văd, doamnă judecătoare,  că la termenul din septembrie, aceşti doi „inventatori” vor veni cu noi motive de amânare (concediu medical, proces în alt oraş etc.) în acest sens rugându-vă în numele dreptăţii şi al demnităţii să nu le mai admiteţi nici un alt termen pentru ca mama şi cele două fiice să-şi găsească liniştea de care au de atâta timp nevoie, soluţionând acest proces de divorţ în spiritul legii, fără niciun fel de părtinire.
Aurel ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare