Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| SJU Alba Iulia a achiziționat o stație de oxigen performantă pentru vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID, tratamentul altor afecțiuni  severe sau cronice

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| SJU Alba Iulia a achiziționat o stație de oxigen performantă pentru vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID, tratamentul altor afecțiuni  severe sau cronice

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a achiziționat o stație de oxigen pentru vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, dar și pentru tratamentul altor afecțiuni acute severe sau cronice care necesită terapie cu oxigen.

Prin achiziția stației de producere oxigen sunt asigurate două surse sustenabile și continue de oxigen. Acestea pot asigura continuitatea oxigenoterapiei pacienților internați în secțiile SJU Alba Iulia, nu numai în secția ATI COVID, ci în toate secțiile spitalului, inclusiv în condițiile creșterii consumului.

Stația de oxigen a ajuns în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie 2022, la SJU Alba Iulia, fiind achiziționată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, apel: sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical la criza COVID -19 și consolidarea capacitații adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR-CoV-2 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatura medicala necesare pentru tratamentul pacienților.

Stația de producere oxigen este compusă din:
1. Generator de oxigen de min. 60 m³/h cu sistem de încărcare butelii
2. Generator de oxigen de min. 60 m³/h
3. Statie Oxigen 2×12 butelii
4. Sistem central pentru monitorizarea și managementul gazelor medicale (O2)
Valoarea totală a investiției se ridică la 2.594.200 de lei.

Pentru accesarea acestui proiect, SJU Alba Iulia a primit sprijin de la Consiliul Județean Alba, la fel cum s-a întâmplat și în cazul accesării celorlalte proiecte cu finanțare europeană. De altfel, de la începutul pandemiei, CJ Alba a susținut spitalul prin achiziționarea de echipamente, dispozitive și aparatura medicală necesare pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea