Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Situație ÎNGRIJORĂTOARE la Colegiul Național Militar din Alba Iulia. Peste 50 de elevi, confirmați cu COVID-19 de la începutul semestrului

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mai mult de 50 de elevi ai Colegiului Național Militar din Alba Iulia au fost confirmați până acum cu noul coronavirus, de la începutul semestrului.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RC PCR a elevilor, la începerea semestrului doi al anului de învățământ. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv. Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a MApN, care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale. Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10 octombrie | ”Arta, drumul spre sine”. Dorina Ungurean: Vernisajul expoziției personale la ”Academia Doamnelor” din Alba Iulia

Cezar Lancrajan

Publicat

în

10 octombrie | ”Arta, drumul spre sine”. Dorina Ungurean: Vernisajul expoziției personale la ”Academia Doamnelor” din Alba Iulia Centrul ”Academia Doamnelor” Alba Iulia vă invită să participați joi, 10 octombrie 2024, la ora 11.00, la vernisajul expoziției personale ”Arta, drumul spre sine”, a doamnei Dorina Ungurean, la sediul centrului, din strada Gladiolelor, nr. 3A. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea