Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situație îngrijorătoare în județul Alba: TOATE paturile de la secțiile ATI sunt ocupate

Ziarul Unirea

Publicat

în

În județul Alba, la momentul actual, nu mai sunt disponibile paturi la secțiile ATI ale spitalelor, ca urmare a efectului negativ pe care pandemia de coronavirus a avut-o asupra sistemului medical.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a transmis pentru ziarulunirea.ro următoarele informații: ,,Chiar dacă este o presiune nemaivăzută, prin apariția unui număr mare de cazuri de Covid-19 într-un timp foarte scurt, printr-o mobilizare fără precedent, am reușit să asigurăm accesul la serviciile medicale atât pacienților covid cât și celor non-covid.”

De asemenea, dacă va fi necesar, locurile la secțiile de Terapie Intensivă vor putea fi suplimentate, pacienții cu forme mai grave ale infecției fiind prioritari.

În momentul de față mai sunt disponibile 570 de locuri la Terapie intensivă, din cele 1.050 de paturi de care dispune România.

În prezent, în județele Cluj, Sibiu, Prahova, Brașov și Alba nu mai sunt locuri de pe 30 spetembrie.

Bolnavii care vor avea nevoie de paturi la ATI vor fi transferați la alte spitale dacă în județele lor nu vor mai fi locuri în secțiile de la Terapie intensivă.

România a înregistrat cifre record de peste 2000 de cazuri în ultimele patru zile. Numai ieri, la Terapie intensivă se aflau internați aproape de 600 de pacienti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea