Rămâi conectat

Politică Administrație

Situație incertă la Grădinița 12 din Alba Iulia. Deputat de Alba: Ministerul Educației dezinformează opinia publică

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, deputatul de Alba – Dan Coriolan Simedru a prezentat în cadrul unei conferințe de presă răspunsul oficial al ministrului Educației, Remus Pricopie, la memoriul făcut de parlamentar către acesta, în legătură cu conflictul dintre beneficiarii serviciilor uneia dintre cele mai bune unități de învățământ preșcolar din Alba Iulia și șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Alba, Dorin Gheorghe Sandea.

Dezinformarea

Liberalul s-a arătat revoltat de modul în care cel care coordonează Educația în România, ministrul Remus Pricopie, își permite, “din ignoranță sau incompetență”, să dezinformeze opinia publică, într-o problemă atât de sensibilă, în special pentru părinții copiilor ce învață la Grădinița 12.

Dan SimedruAstfel, parlamentarul de Alba spune că deși a sesizat problema ministrului încă din februarie,iar instituția avea bligația legală să îi de-a un răspuns în maxim 15 zile, acest lucru s-a întâmplat după aproape 3 luni. Trecând peste acest aspect, Dan Simedru a prezentat ziariștilor scrisoarea primită de la Minsiterul Educației, în care se menționează negr pe alb că directoarea Grădiniței 12, Veronica Suciu, a fost sancționată în urma controlului desfășurat la instituția pe care o conducea, cu măsura încetării detașării pe funcție. Surpriza este că, potrivit lui Simedru care a verificat situația la ISJ Alba, directoarea Suciu se află în continuare în funcția de directot al grădiniței.

Potrivit aceleeași surse, recent când în cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Alba s-a supus la vot încetarea detașării directoarei Suciu, a fost înregistrat un singur vot “pentru”, rescpectiv cel al șefului ISJ, Dorin Sandea. Propunerea a fost asfel respinsă.

Dan Simedru a criticat dur atitudinea inspectorului general Dorin Sandea în această chestiune, despre care spune că, în loc de informări corecte a “transmis ministrului doar inepții și prostii”. Deputatul a cerut demisia lui Dorin Sandea de la ISJ Alba, dar și pe cea a  ministrului Pricopie, catalogându-I pe ambii ca fiind total depășiți pentru aceste funcții foarte importante.

Protest parinti gradinita Alba Iulia_ISJ_Dorin Sandea (27)Disputa părinți Grădinița 12 și ISJ Alba

În luna februarie vă prezentam situația tensionată de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, care a culminat atunci cu protestul organizat de circa 40 de părinți ce au copii înscriși la unitatea de învățământ preșcolar, care acuzau presiunile inspectorului general școlar Dorin Sandea, de a o schimba din funcția de director al grădiniței, pe domnișoara Veronica Suciu.

Dacă pe de o parte părinții susțin că sunt foarte mulțumiți de calitatea educației pe care copiii lor o primesc la Grădinița 12, iar tensiunile dintre conducerea ISJ și directoarea unității școlare afectează atmosfera și procesul de învățare, pe de altă parte șeful ISJ Alba suține că sunt problemele sunt de ordin juridic. În cazul directoarei școlii, este invocată incompatibilitatea dintre funcția de execuție, respectiv președinte al asociației și cea de director al unității de învățământ. În cazul inspectorului școlar Eugenia Ignat, se invocă faptul că există un conflict de interese, că aceasta nu și-a respectat atribuțiile pe care le avea ca și inspector școlar pe linia parteneriatelor dintre ISJ și alte organizații, inclusiv ONG-uri, favorizând o situație nelegală la Grădinița  nr.12.

 Dan Simedru a precizat astăzi că, din informațiile sale, directoarea Suciu a rezolvat problema incompatibilității. Aceasta nu ar mai fi în Consiliul de Administrație al ONG-ului care are un parteneriat cu grădinița. Acesta a mai spus că Dorin Sandea și ministrul Educației vor în continuare să o demită din funcție pe directoare, interpretând după bunol lor plac niște legi clare.

Dan Simedru, deputat PNL de Alba: “În urma intenției de demitere a doamnei Veronica Suciu din funcţia de director al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, prin decizia inspectorului şcolar judeţean, Dorin Sandea, i-am solicitat clarificări Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, cu privire la această problemă, care, pe bună dreptate, a stârnit nemulţumirea părinţilor şi a întregii comunităţi.  În cazul deciziei de demitere de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, ministrul s-a limitat la o analiză partizană apelând, fără să ia în considerare nici măcar memoriul părinţilor înaintat inspectorului şcolar judeţean, pe care i l-am adus la cunoștință. La fel, raportul realizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, din care reiese foarte clar faptul că doamna director nu se află într-o stare de incompatibilitate, nu l-a interesat pe ministrul Remus Pricopie, pentru care actele oficiale și interpretarea corectă a legii sunt, după cum se vede, facultative.  Trimiterea la prevederile din Ordonanţa nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii nu este relevantă, deoarece nu poţi să sancţionezi pe cineva că nu a respectat o lege care nu este opozabilă în situaţia prezentată. O decizie de demitere se susţinea doar prin constatarea unor încălcari ale Legii Educaţiei Naţionale, lucru care nu este confirmat nici de raportul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, care a concluzionat că strângerea fondurilor şi utilizarea lor a fost legală, nici nu reiese din răspunsul ministrului, cu atât mai mult cu cât doamna Veronica Suciu nu mai este director al fundaţiei „Asociaţia Veronica”. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea