Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situația cazurilor de COVID-19 tratate la Spitalul Municipal Blaj până în data de 30 aprilie: 6 cazuri confirmate cu coronavirus, până acum, la nivelul municipiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, până în data de 30 aprilie 2020, este de 51.

La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel:

– un medic și o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienților cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluție favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică;

– 2 asistente și 2 infirmiere care urmau sa intre în tură săptămâna viitoare și care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice.

Până în data de 30 aprilie 2020, 28 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 7 pacienți au decedat.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 23 de pacienți, în următoarele secții:

– Boli infecțioase: 9 pacienți (6 favorabili, 3 staționari);

– Interne: 12 pacienți (8 favorabili, 4 staționari);

– ATI: 2 pacienți în stare critică.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!

Spitalul Municipal Blaj

Primăria Municipiului Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea