Sistem inteligent de iluminat public, la Teiuș: Licitație pentru proiectare și execuție în valoare de peste 2.000.000 lei

Primăria orașului Teiuș a lansat de curând în SEAP, o licitație pentru proiectare și execuție lucrari la modernizarea iluminatului public în orașul Teiuș. Valoarea totală estimata este de 2.761.393.08 lei, fără TVA.

Sistemul de iluminat public stradal este asigurat de administrația locală a Orașului Teiuș și se concretizează prin efectuarea lucrărilor de reparații cu caracter de mentenanță și a unor lucrări de extindere rețele stradale pe unele artere din localitățile aparținătoare.

ELIT

Ultima reabilitare a sistemului de iluminat stradal a fost realizată în urmă cu mai mult de 10 ani, toate corpurile de iluminat existente fiind depășite din punct de vedere al performanței și gradului de uzură, fapt ce a impus efectuarea unui audit a căror concluzii au fost înscrise în Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) elaborată de S.C. ECO LIGHT PROJECT S.R.L.

Având ca punct de plecare, datele de intrare de la nivelul DALI, se poate defini cu exactitate Scopul achiziției, astfel:

Mihail David - 2020

– realizarea unui sistem de iluminat coerent (functional, eficient si estetic) la scara intregului oras;

– limitarea impactului asupra mediului;

– reabilitarea integrala a sistemului de iluminat public stradal in conformitate cu standardul SR EN 13201-2;

– reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera ;

– cresterea nivelului de siguranta si confort a cetatenilor ;

– reducerea puterii instalate a iluminatului public stradal de la valoarea actuala la o valoare a Pi<40 kW, urmarindu-se ca prin sistemul de telegestiune sa fie reglata puterea maxim simultan absorbita Pa<35,85 kW;

– reducerea consumului anual de energie electrica astfel incat pentru 4000 ore de functionare a iluminatului public stradal cantitatea de energie electrica consumata sa nu depaseasca <100.000,00 kWh.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...