Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de iluminat public, la Teiuș: Licitație pentru proiectare și execuție în valoare de peste 2.000.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria orașului Teiuș a lansat de curând în SEAP, o licitație pentru proiectare și execuție lucrari la modernizarea iluminatului public în orașul Teiuș. Valoarea totală estimata este de 2.761.393.08 lei, fără TVA.

Sistemul de iluminat public stradal este asigurat de administrația locală a Orașului Teiuș și se concretizează prin efectuarea lucrărilor de reparații cu caracter de mentenanță și a unor lucrări de extindere rețele stradale pe unele artere din localitățile aparținătoare.

Ultima reabilitare a sistemului de iluminat stradal a fost realizată în urmă cu mai mult de 10 ani, toate corpurile de iluminat existente fiind depășite din punct de vedere al performanței și gradului de uzură, fapt ce a impus efectuarea unui audit a căror concluzii au fost înscrise în Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) elaborată de S.C. ECO LIGHT PROJECT S.R.L.

Având ca punct de plecare, datele de intrare de la nivelul DALI, se poate defini cu exactitate Scopul achiziției, astfel:

– realizarea unui sistem de iluminat coerent (functional, eficient si estetic) la scara intregului oras;

– limitarea impactului asupra mediului;

– reabilitarea integrala a sistemului de iluminat public stradal in conformitate cu standardul SR EN 13201-2;

– reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera ;

– cresterea nivelului de siguranta si confort a cetatenilor ;

– reducerea puterii instalate a iluminatului public stradal de la valoarea actuala la o valoare a Pi<40 kW, urmarindu-se ca prin sistemul de telegestiune sa fie reglata puterea maxim simultan absorbita Pa<35,85 kW;

– reducerea consumului anual de energie electrica astfel incat pentru 4000 ore de functionare a iluminatului public stradal cantitatea de energie electrica consumata sa nu depaseasca <100.000,00 kWh.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea