APM Alba a dat undă verde pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Roșia de Secaș, județul Alba.
Alimentarea cu gaze naturale este posibilă prin intermediul unui racord la rețeaua existența pe raza UAT Șpring, în zona de limită a celor două UAT-uri, anume pe un drum de exploatare care leagă satele Vingard de satul Ungurei. Rețeaua proiectată se montează în extravilan și în intravilan în lungul drumului județean DJ106I, DJ 106L și DJ107B, în zona de protecția a acestuia și pe drumuri de exploatare.
Adâncimea de pozare a conductei este de 0.90m, adâncime măsurată de la generatoarea superioară a tubului de protecția și până la suprafața terenului sistematizat.
Valoarea investiției se ridică la suma de 23.714.693,0 lei, fără TVA.
Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Roșia de Secaș și satele aparținătoare este compus din rețele de distribuție gaze naturale, de presiune redusă 1,8 bar montate în lungul străzilor și drumurilor judetene DJ106I, 106L și DJ107B, în lungime totală de 23505,0m, din care:
– localitatea Roșia de Secaș 7390,0m;
– localitatea Ungurei 9395,0m;
– localitatea Tău 6720,0m;
Lucrările de alimentare cu gaze naturale, se desfășoară în domeniul public, pe drumuri de exploatare și în lungul drumurilor județene. Săpătură se va face mecanizat și manual, iar pământul rezultat în urmă săpăturilor, se va reintroduce în șanț, iar surplusul se va depozita în rampe special amenajate/autorizate în acest sens.
Planul de execuție, cuprinzândfaza de construcție, punerea în funcțiune, exploatare, refacere și folosire ulterioară:
– organizare de șantier 15 zile
– săpătură 260 zile
– amenajare șanț și împrăștiere nisip: 100 zile;
– montaj conducte: 300 zile;
– probe cu aer: 5 zile;
– umplere, compactare, refacere: 300 zile;
– dezafectare organizare de șantier: 1 zi;
– recepție: 10 zile;
– punere în funcțiune: 1 zi.