Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Hopârta: Primăria solicită acordul din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Înfiinţare sistem inteligent de distribuţie gaze naturale în comuna Hopârta, judeţul Alba.

Valoarea totală estimată a investiției este de 20.412.420,50 lei, fără TVA.

Situaţia actuală a alimentarii cu combustibil pentru încălzire şi prepararea hranei a locuitorilor din Comuna Hopârta implică exploatarea neraţionala a fondului forestier, aprovizionarea cu gaze lichefiate, şi utilizarea aparatelor alimentate cu energie electrica.

Aceste variante au mari deficiente deoarece implică amenajarea de depozite pentru combustibilii solizi, tăieri nepermise ale masei lemnoase, cheltuieli pentru transportul buteliilor de gaze lichefiate, cheltuieli ridicate ale populaţiei şi agenţilor economici pentru utilizarea curentului electric în vederea asigurării confortului în locuinţe. Localităţile din aceasta zona nu dispun de un sistem de distribuţie a gazelor naturale.

Proiectul presupune realizarea unor reţele de distribuţie gaze naturale, ce va funcţiona în regim de presiune medie, confecţionate din conducte de polietilena de înaltă densitate PEHD 100 SDR 11. Sistemul de distribuţie de gaze naturale nou propus spre înfiinţare va alimenta cu gaze naturale consumatorii din satele aparţinătoare comunei Hopârta, respectiv Hopârta, Vama Seacă, Spălnaca, Turdaş şi Silivaş.

Reţelele de distribuţie gaze naturale sunt amplasate în domeniul public, în trama stradală, la marginea drumurilor, în intravilanul şi extravilanul comunei Hopârta, judeţul Alba. Sistemul de distribuţie gaze naturale se va realiza din conducte montate subteran, iar în cazul în care nu este posibilă montarea subterană, se va intercala un tronson din conducta montat suprateran.

Traversările în zona intersecţiei cu căile de acces (drumuri) nemodernizate se vor realiza prin săpătură deschisă, iar cu căile de acces modernizate, după caz, prin forja orizontal, caz în care conductele se vor introduce într-un tub de protecţie din OL.

Reţeaua nou construită se va racorda la reţeaua Transgaz, prin construirea unui modul SRMP (Staţie reglare măsurare), cu capacitatea tehnologică de 789 mc/h, care va fi amplasat adiacent la DJ 107D, la intrarea în comuna Hopârta din direcţia Fărău. În prezentul memoriu, la capitolul V sunt precizate coordonatele exacte ale amplasamentului.

Reţeaua de distribuţie de gaze va deservi locuinţe private şi instituţii publice localizate în satele Hopârta, Vama Seacă, Spălnaca, Turdaş şi Silivaş, estimându-se un minim de 594 branşamente.

Lungimea totală a reţelei de distribuţie propusă de proiect este de 38760 metrii. Suprafaţa de teren ce se estimează că va fi ocupată de reţeaua de distribuţie gaze este de 19380m2 (lungime reţea 38760 m x lăţime şanţ 0.5 m), la care se adaugă 100 m2 ocupaţi de staţia de măsurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul, criteriul cel mai important pentru românii care caută locuri de muncă Salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și relația bună cu managerul sunt criteriile care contează cel mai mult pentru români când vine vorba de alegerea unui job, potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare și transmis către site-ul StartupCafe.ro. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea