Rămâi conectat

Politică Administrație

”Sistem de management integrat al deşeurilor”, cel mai mare proiect derulat de CJ Alba în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2015 se alocă 20 de milioane de euro pentru proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor”, care trebuie terminat până la începutul anului 2016, potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman.

Bugetul general al județului Alba se cifrează în jurul sumei de 75 de milioane de euro, în 2015, din care aproape 24 de milioane sunt fonduri europene atrase de Consiliul județean Alba.

”Dacă nu atrăgeam aceste fonduri aveam 50 de milioane de euro, iar practic din atragerea acestor fonduri reușim să ne întregim necesitățile de dezvoltare în județul Alba”, a spus Florin Roman, la radio Unirea FM.

”Cel mai mare proiect pe care îl derulăm în acest an este ”Managementul integrat al deșeurilor”, un proiect extrem de complex care care presupune închiderea gropilor de gunoi existente, deschiderea a două stații de transfer, a șapte noi gropi rampe și a depozitului central de la Galda, cu drumuri de acces, cu drumuri de ieșire. O lucrare de 60 milioane de euro. Pe acest proiect vom face plăti 20 de milioane de euro în acest an. E un proiect extrem de important solicitat de UE care trebuie derulat până la sfârșitul acestui an si începutul anului viitor”, a mai spus Roman.

Liberalul a mai precizat că CJ Alba a atras fonduri europene în acest an de circa 1.100 de miliarde lei vechi.

Proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” este co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Media, Axa prioritară 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric”). Valoarea totală a Proiectului este de 48.761.526 Euro, fără TVA (212.015.115 lei), din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 43.310.393 Euro (188.313.589 lei). Scopul principal al proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” este proiectarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și programul de investiții pentru județul Alba, care să asigure îndeplinirea obligațiilor legislative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea