Sinucigașul politic Ioan Rus, de la “golani și curve” la “dragi români”. Mesajul ministrului la încheierea mandatului

Ioan Rus, liderul PSD care a reușit, în urma unor declarații scandaloase la adresa românilor care lucrează în străinătate, să își compromită definitiv, nu doar funcția de ministru al Transportulrilor, ci orice carieră politică în România, a transmis ieri, printr-o scrisoare deschisă un mesaj adresat românilor la încheierea mandatului.

“Dragi români, 

ELIT

 În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și-a dat DEMISIA din funcție, după declarațiile revoltătoare făcute la adresa românilor care muncesc în străinătate

Atât în activitatea mea desfășurată în exercitarea funcției publice, dar și în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acțiunii, mai puțin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferință multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înțeles să îmi dau demisia.
Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor.
Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și le datorăm un respect egal. Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva.
Cred, totuși, că o neglijență în exprimare nu poate șterge aproape două decenii de activitate politică onestă.
În calitate de ministru al Transporturilor am încercat să creez, printre altele, oportunități pentru români de a reveni să lucreze în țară, alături de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate. Poate că, pentru cel puțin jumătate dintre românii care muncesc în străinătate în domeniul construcțiilor, începerea lucrărilor prevăzute în Master Planul General de Transport va reprezenta o bună ocazie de a se întoarce în țară.
Timp de trei ani, ca ministru de Interne am inițiat și dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetățenii români care circulă în spațiul Uniunii Europene. Am crezut și atunci, cum mai cred și astăzi, că românii sunt o națiune de oameni muncitori care vor arata adevărata față a României în străinătate, vor aduce acasă o nouă cultură, iar modernizarea României va fi,astfel, mult mai rapidă.
Sper ca Master Planul General de Transport, ca plan strategic atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii din România, să fie aprobat cât mai curând de către Comisia Europeană și apoi să fie implementat, indiferent de cine va guverna în România. După cum îmi exprim speranța că vor fi continuate măsurile de redresare economică a companiilor din subordinea/ în coordonarea ministerului. Împreună cu specialiștii din minister am reușit, cu eforturi deosebite, ca în mai puțin de un an, să aducem companiile din subordine de la minus, la profit operațional.
Cât despre cum vor arăta și cum vor acționa viitoarele guverne ale României, acest lucru va fi decis împreună de românii din țară și cei din străinătate, atunci când își vor desemna prin vot politicienii care să îi reprezinte.
Cred că este momentul ca România să aibă o altă generație de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atrași, să devină noua generație de politicieni care își va construi singură destinul și o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă și alte milioane nu vor fi nevoiți să pribegească prin lume.
A fost o onoare pentru mine să fiu în slujba românilor și, de fiecare dată, am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru a lua deciziile potrivite pentru țara noastră.”

ADEZIUNE PLUS

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

Unul 26 iunie 2015 at 13:03

Vorba lui Ponta. catre Rus(de la Cluj):- „daca rezolvam si problema Comarnic- Brasov, ne putem retrage cu capul sus”, Rus s-a retras(cum s-a retras), Ponta ii „im medical”, Dragnea face „afirmatii curioase”, cu privire la guvernarea PSD, deci ce urmeaza?
Derbedei in rezerva, care au lucrat in Razboi Psihologic, dezinformare si manipulare, care au incercat sa dea lovitura de STAT, in vara lui 2012, sunt pusi „cu botul pe labe”! Prevad si zile negre pentru actualii integranti in spionajul militar!

Scrisoarea deschisa a lui Ioan Rus: 26 iunie 2015 at 14:35

„Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru noi, cei care stam si furăm aici, și copiii noștri. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred și gândesc. Pentru mine, românii din interiorul și din afara granițelor fac parte din națiune, au aceleași drepturi și prin urmare îi furăm pe toți egal. Poate că, pentru cel puțin jumătate dintre românii care muncesc în străinătate în domeniul construcțiilor, începerea lucrărilor prevăzute în Master Planul General de Transport va reprezenta o bună ocazie de a se întoarce în țară să lureze la liniile de centură, alături de soțiile lor…”

axinte 26 iunie 2015 at 18:20

…da, …asa dainuie dintotdeauna,… negrul are mai multe nuante….

Așa zis-a Burebista 26 iunie 2015 at 23:38

„Cred că este momentul ca România să aibă o altă generație de politicieni”. Foarte bine. Du-te și nu te uita înapoi. Nu a simțit nimeni că ai plecat.
Ai vrut să fii intelectual ca Napoleon? Oare mama și sora ta cum sunt de ai ajuns la concluzia că nevestele celor plecați sunt c…?
Ai spus singur cum sunt.

Horea 27 iunie 2015 at 11:15

@Așa zis-a Burebista

Eu cred totusi ca Rus are dreptate cel putin 30% in afirmatiile facute. Doar ca exprimarea a fost cam directa, nu pe ocolisuri asa cum majoritatea obisnuiesc sau chiar nici n-au curajul s-o spuna.
Cunosc multe cazuri de adeverire in … „golani si curve”.

Ghita 28 iunie 2015 at 21:00

„Cunosc multe cazuri de adeverire in … „golani si curve”.
Din „freicire” @Horea, si eu o „cunosc”, pe ma-t, iar tu ce „pui de lele de golanas”, esti!

Așa zis-a Burebista 28 iunie 2015 at 21:40

Atacurile la persoană între comentatori nu-și au locul aici. Te rog exprimă-ți părerea referitor la articol.

Bulă 29 iunie 2015 at 9:33

Nu umbla cu rugaminti la persoane de gen „Ghita”.
Unii ca el ma depasesc in prostie si arivism chiar si pe mine.
Un netrebnic!

bula 27 iunie 2015 at 15:33

… te-n mata de jeg politic si uman!

Bulă 27 iunie 2015 at 15:57

Pe cine injuri fiule?
Iar ai uitat sa te exprimi corect. Nu te-au invatat la scoala sa nu mai vorbesti urat?
Prostuţule!

Times New Roman 27 iunie 2015 at 19:54

Soția lui Ioan Rus confirmă: „Ajungi curvă și cu soțul plecat la București, nu din țară”. Nevasta lui Rus a mai spus că, totuși, e o diferență între soțul ei și românii plecați în străinătate să fie fierari betoniști și să lucreze în construcții. „Al meu nu a plecat din Cluj să muncească, a plecat să fure, de ce dracu credeți că e în guvern cu Ponta?”

duca 28 iunie 2015 at 20:07

un om foarte prost .

Apropo 29 iunie 2015 at 8:21

… asta cu “golani şi curve” e reversul lui “românii –s găozari”, cebrul dicton rostit de un la fel de celebru circar …băse, pe numele lui de scenă …

Comentariile sunt oprite