Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sindicatul Viitorul Mineritului: ”În ce țară s-a mai văzut ca oamenii să nu poată cere locuri de muncă, prin orice modalitate legală?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suntem șocați de decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de a interzice spoturile Sindicatului Viitorul Mineritului, cu atât mai mult cu cât această decizie s-a luat în lipsa oricărei dezbateri, în care părțile să aibă șansa să-și expună punctul de vedere și să-și apere dreptul la exprimare.

Respingem categoric conținutul acestei decizii și implicațiile sale, întrucât considerăm că nu există nicio motivație morală, juridică sau logică pentru o astfel de decizie. Mai mult, considerăm că această decizie reprezintă un precedent periculos la adresa libertății de exprimare în România, un drept democratic câștigat cu greu.

Dacă nu suntem de acord cu ceva, cerem să fie interzis – cu regret o spunem, așa a acționat acum CNA, dar acesta nu este un principiu democratic, pentru o țară europeană liberă!

Toți oamenii care au apărut în aceste spoturi și-au spus părerea proprie cu privire la importanța mineritului pentru crearea de locuri de muncă – cu ce sunt ei mai puțin îndreptățiți să-și facă auzită părerea decât oricare alți cetățeni ai acestei țări?

Cerem CNA să reexamineze spoturile respective, care respectă atât litera, cât și spiritul legii. CNA este o instituție publică, al cărei rol este să apere și să reglementeze dreptul la liberă exprimare, nu să-l îngrădească. Iar noi dorim să ne cerem dreptul la muncă, un alt drept fundamental, prin orice modalitate permisă de lege, inclusiv prin publicitate TV.

Sindicatul Viitorul Mineritului nu se va lăsa intimidat de astfel de acțiuni și va lupta, în condițiile legii, până la obținerea locurilor de muncă atât de necesare în Roșia Montană!

Cristian Albu, președinte Sindicatul Viitorul Mineritului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea