Rămâi conectat

Actualitate

Sindicatul Europol: „alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu, în SUA, „se traduce” în aproximativ un litru de tărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sindicatul Europol: „alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu, în SUA, „se traduce” în aproximativ un litru de tărie”

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite „se traduce” în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

„Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câţu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

– aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);
sau

– aprox 5 sticle (750 ml) de vin;
sau

– foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore”, au afirmat reprezentanţii sindicatului Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, fapta constituie infracţiune, nu contravenţie.

„Fapta săvârşită de Florin Câţu nu este sub nicio formă o «simplă contravenţie», aşa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracţiune. În rest, noi să fim sănătoşi, că din beţie ne trezim cu toţii”, au conchis aceştia.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

„Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Răspunzând unei întrebări, prim-ministrul a precizat că el a condus maşina după ce a consumat alcool.

„Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu.

Acesta a mai spus că a fost vorba despre o contravenţie.

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu ştia despre faptul că Florin Cîţu a condus sub influenţa alcoolului în SUA, nefiind informat în acest sens de către premier, au precizat, miercuri, surse apropiate liderul liberalilor, pentru News.ro. Potrivit acestora, Orban nu doreşte ca acest episod să devină subiect în campania internă din partid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea