Rămâi conectat

Politică Administrație

Sindicatele din Poșta Română încep să conteze. Sub presiune, directorii au renunțat la salarii compensatorii nesimțite

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trezite din somnul adânc, sindicatele din cadrul companiei de stat Poșta Română și-au dat seama că au un rol important și că pot schimba lucruri  pentru cei care îi reprezintă.

În urma unei serii de proteste organizate la nivel național și a negocierilor purtate între conducere și liderii sindicali, directorii din Poșta Română au renunțat la salariile compensatorii care erau stipulate in contractul individual de muncă si pe care urmau sa le primească in caz de incetare a activitatii, a anuntat, luni, Ministerul Societatii Informationale. De exemplu, directorul executiv juridic al Poștei ar fi primit 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro, in urma incetării raporturilor de muncă in companie.

De asemenea, reprezentanții Poștei Române a anuntat că „in urma negocierii cu liderii sindicali, s-au identificat solutii pentru rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale, (…) că negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte”. Peste 85% dintre postasi au un venit lunar net intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse), potrivit sindicalistilor.

Sindicaliștii cer acordarea unei cresteri salariale, egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie 2014.

Poșta Română este lider pe piața serviciilor postale in România cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei si operează printr-o rețea de 5.687 unitați poștale, cu acoperire națională având 27.305 angajați.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea