Rămâi conectat

Politică Administrație

Sindicatele din Poșta Română încep să conteze. Sub presiune, directorii au renunțat la salarii compensatorii nesimțite

Bogdan Presecan

Publicat

în

Trezite din somnul adânc, sindicatele din cadrul companiei de stat Poșta Română și-au dat seama că au un rol important și că pot schimba lucruri  pentru cei care îi reprezintă.

În urma unei serii de proteste organizate la nivel național și a negocierilor purtate între conducere și liderii sindicali, directorii din Poșta Română au renunțat la salariile compensatorii care erau stipulate in contractul individual de muncă si pe care urmau sa le primească in caz de incetare a activitatii, a anuntat, luni, Ministerul Societatii Informationale. De exemplu, directorul executiv juridic al Poștei ar fi primit 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro, in urma incetării raporturilor de muncă in companie.

De asemenea, reprezentanții Poștei Române a anuntat că „in urma negocierii cu liderii sindicali, s-au identificat solutii pentru rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale, (…) că negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte”. Peste 85% dintre postasi au un venit lunar net intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse), potrivit sindicalistilor.

Sindicaliștii cer acordarea unei cresteri salariale, egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie 2014.

Poșta Română este lider pe piața serviciilor postale in România cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei si operează printr-o rețea de 5.687 unitați poștale, cu acoperire națională având 27.305 angajați.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli

Unirea Ziarul

Publicat

în

Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli      În contextul în care opoziția strigă mai tare decât oricine, având senzația că dreptatea aparține celui care o măsoară în decibeli, liniștea dezbaterii despre comasare ar trebui să provină din forța argumentelor. Dacă suntem sinceri cu noi și înțelegem realitatea socială pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea