Rămâi conectat

Actualitate

Sindicaliştii români şi străini au adoptat Declaraţia finală a Conferinţei Sociale Reunite

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În 22 octombrie, la Bucureşti a avut loc cea de-a doua ediţie a Conferinţei Sociale Reunite din România, la care au participat 120 de sindicalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor din toată ţara, dar şi 14 lideri sindicali din 9 ţări europene, printre care Belgia, Italia, Ungaria, Bulgaria etc.
„Declaraţia finală a fost aprobată în unanimitate de cei peste 100 participanti prezenţi, care susţin remiterea acesteia nu numai Parlamentului, Guvernului Românei şi presei româneşti, ci şi mass-mediei europene. Reprezentantii organizaţiilor europene şi-au exprimat înalta apreciere faţă de conferinţă, considerând-o un pas extrem de important în constituirea unei iniţiative sociale-sindicale legate de procesul european al Conferinţei Sociale Reunite, care să lupte împotriva măsurilor de austeritate care afectează întreaga populaţie. Acestea au recunoscut importanţa conferinţei din România în contextul în care aceasta şi-a îndeplinit rolul de liant în zona central-est europeană şi în Europa, în ansamblu. Reprezentanţii cofederaţiilor europene participante au susţinut Declaratia finală adoptată în plenul CSR, dar au criticat neparticiparea liderilor Confederaţiilor Cartel ALFA, CNSLR Frăţia, BNS şi Meridian, care nu au fost prezenţi în ciuda faptului că au fost informaţi din timp şi invitaţi în mod repetat”, a declarat prof. Petru Damo, vicepreşedinte al Sindicatului Invăţământ Alba şi preşedinte al SIZ Aiud, co-organizator al CSR.
Totodată, semnatarii au adresat o chemare la dialog social şi un apel constructiv Parlamentului şi Guvernului României pentru a lua în considerare, în mod democratic, propunerile din Declaraţia finală, care oferă un număr de soluţii concrete atât pentru reducerea efectelor măsurilor de austeritate asupra populaţiei pauperizate în prag de iarnă, cât şi pentru redresarea deficitului bugetar, a adăugat liderul sindical Petru Damo. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor În perioada următoare se vor desfășura lucrări de reparații pe Trasfăgărășan, însă traficul nu va fi oprit în perioada lucrărilor de reabilitare,  a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. „Asta e o chestiune care ţin neapărat ca în această vară să fie făcută şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea