Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simulare Evaluare Națională 2024: Când vor susține elevii proba la Limba și Literatura Română și la Matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simulare Evaluare Națională 2024: Când vor susține elevii proba la Limba și Literatura Română și la Matematică

La începutul lunii februarie 2024, elevii clasei a VIII-a vor susține simularea examenului de Evaluare Națională 2024, devremece simularea examenului de Bacalaureat 2024 se va desfășura în luna martie, potrivit calendarului anunțat de către Ministerul Educației.

Ministerul Educației a anunțat că a fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Conform calendarului simulării Evaluării Naționale, proba la Limba și literatura română este programată pe 5 februarie, la Matematică pe 6 februarie, iar pe 7 februarie la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obținute de elevi.

Citește și: Evaluare Națională 2024: Modele noi de subiecte la ROMÂNĂ și MATEMATICĂ pentru elevii de clasa a VIII-a

Potrivit ministerului, listele cuprinzând conținuturile pentru simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a și pe cele pentru simularea examenului de Bacalaureat sunt anexe ale ordinului și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

Citește și: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | ACCIDENT rutier la Crăciunelu de Jos: Trei persoane rănite, după impactul frontal între două mașini

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Crăciunelu de Jos: Trei persoane rănite, după impactul frontal între două mașini Un accident rutier a avut loc joi, în jurul orei 12.00, în localitatea Crăciunelu de Jos. Trei persoane au fost rănite după impactul frontal dintre două mașini. Citește și: ACCIDENT rutier pe DJ 704 K: Un șofer a pierdut controlul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea