Rămâi conectat

Actualitate

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română

Simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a începe luni, 4 aprilie 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 5 aprilie 2022, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 6 aprilie 2022, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Vezi aici: Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: SUBIECTELE și BAREMELE la Limba și Literatura Română, publicate pe Edu.ro

CITEȘTE ȘI: SIMULARE Evaluare Națională 2022: Modele de SUBIECTE și BAREME la Matematică și Limba Română

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională se vor afișa joi, 14 aprilie 2022

Cum s-a desfșurat simularea Evaluării Naționale?

Probele au început la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

În acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ preuniversitar în care se desfășoară simulările examenelor naționale îndeplinesc atribuții specifice și asigură organizarea și desfășurarea optimă a întregului proces.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale, sesiunea aprilie 2022, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Vezi și: Modele de SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2021

„Simularea examenului de Evaluarea Națională este foarte importantă pentru elevii claselor a VIII-a, având în vedere că ei au studiat, după curricule noi și vor susține examenul după o programă nouă.

Simularea le oferă oportunitatea de a se acomoda cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen. Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasa a VIII-a au participat la activități de învățare față în față, consider că este important pentru ei, ca, înainte de susținerea primului examen important din viața lor de elevi, să participe la o evaluare standardizată, care să le ofere, atât lor,cât și cadrelor didactice un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea