Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Simulare Evaluare Naţională 2021: Probele încep pe 29 martie. Cum se vor organiza

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare Evaluare Naţională 2021: Probele încep pe 29 martie. Cum se vor organiza

Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 de către elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic național, este cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului Educației.

Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 va avea loc anul acesta, după ce în urmă cu un an simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat pentru Edupedu.ro că propunerea acceptată de Minister a fost ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

Înainte cu o zi ca Sorin Cîmpeanu să se întâlnească cu sindicatele, asociațiile de studenți, elevi, părinți și rectori, Federația Asociațiilor de Părinți a făcut publică lista de solicitări cu care se va prezenta la discuții.

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020- 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este pentru prima dată în istoria recentă când Evaluarea Națională este programată la finalul lunii iunie, după probele scrise de la Bacalaureat.

Acesta este cuprins în ordinul MEC privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020- 2021.

Potrivit ordinului, în perioada 7- 11 iunie 2021 are loc înscrierea la examen.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 pe lucrare.

În ordin se mai arată că, în cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de un punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, se numeşte o nouă comisie de contestaţii formată din doi profesori cu experienţă. Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, iar nota dată de cea de a doua comisie de contestaţii este cea finală.

Ca şi anul acesta, comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidatului şi care vor fi distribuite elevilor, sub semnătură, la prima probă susţinută de aceştia.

Calendar Simulare Evaluare Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Sursa: stirilekanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea