Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Simpozion naţional la Sebeş – „Tradiţional şi step by step în slujba învăţământului românesc”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Grupul Şcolar Industrial Sebeş (GSI) a organizat sâmbătă, 12 noiembrie, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Naţional „Tradiţional şi step by step în slujba învăţământului românesc”, la care s-au înscris peste 60 de cadre didactice şi 14 elevi din Bucureşti şi 14 judeţe ale ţării, ne-a informat prof. Andreea Bărăgan, purtătorul de cuvânt al GSI Sebeş. Tematica ediţiei din acest an a fost „Modele de bune practici în activitatea extraşcolară”, fiind trimise lucrări de profesori şi elevi de la şcoli din Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Constanţa, Iaşi, Mureş, Suceava, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Tulcea.
La eveniment au participat reprezentanţi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Alba, Asociaţia GISAS Sebeş şi autorităţi locale. Simpozionul a fost găzduit de Şcoala „Silviu Cărpinişianu”, structură a GSI Sebeş, şi a debutat cu o prezentare a importanţei desfăşurării orelor de curs atât în mod tradiţional cât şi în alternativa „step by step” la nivelul claselor primare. Un alt aspect dezbătut au fost activităţile extraşcolare şi atragerea elevilor spre studiu prin implicarea în diverse proiecte. Lucrările simpozionului naţional s-au desfăşurat pe secţiuni dedicate cadrelor didactice, respectiv elevilor. Aceştia din urmă au fost recompensaţi cu premii constând în aparate foto, camere web şi alte accesorii IT, sponsorizate de Primăria Sebeş.
„Acest eveniment a constituit un bun prilej pentru stimularea creativităţii elevilor, cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniul tematicii abordate, menţinerea contactului între cadrele didactice din întreaga ţară, precum şi identificarea posibilităţilor de realizare pe viitor a unor colaborări şi parteneriate valoroase”, a declarat prof. Rodica Groza, coordonatorul simpozionului. Fiecare participant la Simpozionul Naţional „Tradiţional şi step by step în slujba învăţământului românesc” va primi un DVD cu ISSN cu lucrările prezentate. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea