Simpozion la Muzeul Unirii: ”Unitate, Continuitate şi Independenţă în istoria poporului român. 95 de ani de la Marea Unire (1918-2013)”
La Sala Unirii va avea loc joi, 21 noiembrie 2013, de la ora 10.30, deschiderea oficială a sesiunii ştiinţifice a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia „Unitate, Continuitate şi Independenţă în istoria poporului român. 95 de ani de la Marea Unire (1918-2013)”.
Manifestare tradiţională şi de prestigiu organizată de muzeul albaiulian, sesiunea de anul acesta se bucură de prezenţa a numeroşi specialişti proveniţi din importante centre muzeale şi ştiinţifice din România (Alba Iulia, Bucureşti, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Orăștie, Iași, Bistrița, Oradea, Suceava, Satu Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Deva). Lucrările ştiinţifice vor fi susţinute pe parcursul a două zile (21-22 noiembrie) în cadrul a trei mari secţiuni: Arheologie, Istorie şi Restaurare-conservare.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
Programul simpozionului este următorul:
*Joi, 21 noiembrie 2013, Sala Unirii
Ora 10.30 Deschiderea lucrărilor Sesiunii
Lansare de carte:
– volumul Apulum L – Series Archaeologica et Anthropologica 2013; prezintă Vasile Moga
– volumul Apulum L – Series Historia & Patrimonium 2013; prezintă Ana Dumitran
Ora 12.00, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia – Vernisaj expoziție: Războinici în Transilvania din epoca avară
Orele 15. 00 – 19.00, Hotel Parc – Prezentarea lucrărilor pe secţiuni
*Vineri, 22 noiembrie 2012
Orele 9. 00 – 11.30, Hotel Parc – Prezentarea lucrărilor pe secţiuni
Ora 12.00, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia – Vernisaj expoziție: Din patrimoniul bibliofil al muzeului albaiulian. Tipărituri vechi și moderne (sec. XVI-XX) (R.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată