Rămâi conectat

Politică Administrație

Siegfried Mureșan: Am rețineri cu privire la deschiderea unei noi instalații de formaldehidă la Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a afirmat, marți, la Alba Iulia, după ce a vizitat societatea comercială Kronospan din Sebeș, că are rețineri cu privire la deschiderea unei noi instalații de formaldehidă.

Siegfried Muresan11

”Împărtășesc reținerile oamenilor. Atâta timp cât nu este dată o autorizație de mediu este normal să ai rețineri. Atâta timp cât autoritățile statului au rețineri, evident că fiecare dintre noi, cetățenii, avem rețineri. Atâta timp cât statul nu ne asigură prin autorizație de mediu că totul este în regulă, în opinia mea, lucrurile nu sunt în regulă”, a spus Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul a vizitat noua instalația și a afirmat, că cei de la Kronoșpan, au spus că cea în funcțiune ar urma să-și înceteze activitatea dacă cea nouă va fi dată în folosință.

”Știu de intențiile lor de extindere a instalației de formaldehidă. Mi-au arătat atât instalația în funcțiune cât și instalația construită deja, dar pentru care nu au autorizație de mediu. Nu se pune problema în ochii mei să o primească înainte ca totul să fie clarificat, ca impactul asupra mediului să fie clarificat. Mi-au arătat instalația nouă care are o capacitate dublă față de instalația veche și mi-au și explicat că la momentul la care o vor da în folosință, dacă va fi cazul, va fi oprită instalația veche. Le-am spus foarte clar, dreptul oamenilor de a protesta este legitim și este obligația voastră să răspundeți acestor îngrijorări legitime ale oamenilor. Nu se poate spune că majoritatea nu are dreptate. Trebuie, dacă vrei, să faci afacere în comunitatea mea, să mă informezi și să-mi explici care este impactul asupra mediului din regiunea mea. Să nu uităm un lucru, o fabrică este aici datorită pădurii pe care o avem noi aici”, a spus Siegfried Mureșan.

Citește și APM Alba, Garda de Mediu și Instituția Prefectului au primit petiții cu peste 6000 de semnături pentru oprirea poluării din SEBEȘ

Eurodeputatul PMP a afirmat că le-a transmis celor de la Kronospan că așteaptă să acționeze să fie transparenți în relația cu autoritățile, în relația cu oamenii și să explice sebeșenilor ce fac acolo.

Siegfried Mureșan a vizitat și Star Transmission de la Cugir și Sebeș.

”Cei de la Star Transmission au spus că au găsit un mediu investițional prietenos, nu trebuie uitat că au investit semnificativ la Sebeș, în județul Alba, în ultimul an. Au primit, evident, și sprijin de la stat pe măsura investiției. Au spus că au așteptări de la autoritățile locale, legate de construirea unui drum. Am discutat despre infrastructură și despre importanța ei pentru ca ei (n.r. compania) să rămână competitivi. Am întrebat și la Cugir și la Sebeș, terminarea autostrăzii până la Nădlac face diferența în materie de competitivitate. Răspunsul a fost da”, a afirmat Mureșan.

În cadrul proiectului „Turul investitorilor din România”, ce se desfășoară în 24 – 28 august 2015, eurodeputatul Siegfried Mureșan va efectua vizite la sedii și fabrici a 9 mari companii din județele Brașov și Mureș (24 august), Alba (25 august), Cluj (26 august), Hunedoara (27 august) și Timiș (28 august).

Companiile vizitate în această perioadă de către eurodeputatul român totalizează o cifră de afaceri în România de aproximativ 7 miliarde de euro și un număr de circa 7.000 de angajați, potrivit unui comunicat de presă.

Dragoș Suciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea