Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Și somnul e periculos: PEDEAPSA primită de un bărbat din ALBA care a furat 600 de lei și un telefon mobil, de sub nasul unei persoane care dormea în propria casă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și somnul e periculos: PEDEAPSA primită de un bărbat din ALBA care a furat 600 de lei și un telefon mobil, de sub nasul unei persoane care dormea în propria casă

Un bărbat din Alba a primit 1 an și 6 luni de închisoare cu executare, din partea Judecătoriei Alba Iulia, după ce a sustras 600 de lei și un telefon mobil din locuința unei persoane, în timp ce aceasta dormea.

În data de 15.04.2021, în intervalul orar 17:00 – 19:00, inculpatul s-a deplasat la un imobil din Alba Iulia, unde domiciliază persoana vătămată, fiind observat de către un martor, vecinul acesteia, căruia i-a solicitat să-i deschidă poarta de acces în imobilul persoanei vătămate.

Martorul a arătat că l-a refuzat pe inculpat, iar apoi a intrat în casă, inculpatul rămânând în faţa porţii.

Ulterior, inculpatul a pătruns în imobil, profitând de faptul că persoana vătămată dormea şi a lăsat uşa de acces neasigurată, iar din interior a sustras suma de 600 lei şi un telefon mobil dintr-o geantă aflată în bucătăria locuinţei, părăsind apoi clădirea.

Cu prilejul audierii în cursul urmăririi penale, inculpat arătat că recunoaşte şi regretă săvârșirea infracțiunii, relatând totodată modalitatea de comitere a acesteia.

Instanța reţine faptul că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, acesta fiind condamnat în trecut pentru săvârșirea unor infracțiuni similare, fapte care nu atrag starea de recidivă.

„În baza art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b) C.pen. raportat la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală va condamna pe inculpat, cu antecedente penale care nu atrag starea de recidivă, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În baza art. 91 C.pen., va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin.1 C.pen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea