Rămâi conectat

Actualitate

Și-a MUȘAMALIZAT China bilanțul real al morților? Care ar fi numărul deceselor din cauza COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și-a MUȘAMALIZAT China bilanțul real al morților? Care ar fi numărul deceselor din cauza COVID-19

China, focarul de unde a pornit pandemia mondială de coronavirus, a înregistrat peste 3.330 de decese, dar este autoritățile sunt acuzate că aceasta nu este cifra reală în ceea ce privește bilanțul morților.

Cotidianul francez Liberation estimează că numărul persoanelor care ar fi încetat din viață din cauza COVID-19 este de aproape 30 de ori mai mare, decât cel declarat. Potrivit jurnaliștilor din Hexagon, bilanțul se încadrează undeva între 50.000 și 97.000 de decese, menționând că autoritățile chineze, reprezentante ale unui regim autoritar, ar fi ascuns realitatea.

RFI notează că Organizaţia Chinese Human Rights Defenders s-a documentat în privinţa a 900 de cazuri de arestări, intimidări şi acte de cenzură destinate să ascundă amploarea epidemiei, în timp ce Liberacion afirmă că „preşedintele Xi Jinping a reuşit chiar să convingă Organizaţia Mondială a Sănătăţii să amâne cu câteva săptămâni declararea epidemiei”.

Liberation notează că în timpul unor festivităţi care au avut loc la Wuhan pe 18 ianuarie, morga din oraş primea deja primele victime, dar şi că „China vrea să joace un rol de salvator al planetei”.

Până în acest moment, China a înregistrat 81.740 de cazuri. Franța a fost mult mai afectată, înregistrând peste 98.000 cazuri de infectări, dintre care aproape 9.000 de persoane au decedat.

Surse: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea