Rămâi conectat

Ştirea zilei

Și-a convins un prieten să înfiinţeze o cultură de cannabis la Bucerdea Vinoasă. Ambii bărbați, din Ciugud și Alba Iulia, condamnați la închisoare cu SUSPENDARE pentru cultivare, cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi bărbaţi, unul din Ciugud şi celălalt din Alba Iulia s-au ales cu pedepse penale cu închisoarea, cu suspendare, pentru cultivare, cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Ambii au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT Alba Iulia. Astfel, acordul încheiat cu H. Mihai (36 ani) a fost acceptat de instanţa de judecată în 3 august 2020 şi prevede o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. În cazul inculpatului B. Andrei (34 de ani), pedeapsa este de 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de 2 ani şi 6 luni.

Potrivit primului acord, în cursul anului 2019, inculpatul H. Mihai i-a oferit lui B. Andrei, seminţe de cannabis pentru ca acesta să înfiinţeze o cultură de cannabis, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Ulterior culegerii culturii, începând cu luna noiembrie 2019 până în luna martie 2020, H. Mihai a primit de la B. Andrei diferite cantităţi de cannabis la intervale de circa 2-3 săptămâni (în aproximativ şapte rânduri a primit câte cel mult un gram de cannabis), acesta deţinând cannabisul în vederea consumului propriu fără drept. În data de 12 martie 2020, H. Mihai a deţinut cantitatea de 0,2 grame de cannabis în vederea consumului propriu fără drept. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost acceptat de instanţa de judecată în 3 august 2020.

În cazul lui B. Andrei, s-a reţinut faptul că, pe un teren situat în satul Bucerdea Vinoasă a înfiinţat o cultură din care a obţinut în luna noiembrie 2019 o cantitate de cannabis pe care a ambalat-o în şapte borcane din sticlă cu capacitatea de 1,7 litri. În perioada noiembrie 2019 – martie 2020, inculpatul a consumat cannabisul recoltat, i-a livrat lui H. Mihai diferite cantităţi de cannabis la intervale de circa 2-3 săptămâni şi a oferit în diferite ocazii cannabis spre consum altor persoane, sub formă de ţigarete.

În data de 12 martie 2020, când a fost efectuată o percheziţie la Bucerdea Vinoasă, acesta deţinea 449,2 grame cannabis, 11 seminţe de cannabis, un grinder, 5 fragmente de ţigarete care conţin cannabis în amestec cu tutun şi un borcan pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabiol. Acordul încheiat de acesta cu un procuror din cadrul DIICOT a fost acceptat de Tribunalul Alba în 27 iulie 2020.

În urma evaluării consumatorului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a stabilit că este necesară includerea inculpatului H. Mihai într-un program de asistenţă pentru consum de droguri, iar până la data de 26 iunie 2020, data întocmirii adresei de către reprezentanţii Centrului, acesta a respectat protocolul programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. Ambii bărbaţi au mai fost obligaţi să participe la un program de reintegrare socială şi să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea