Sfaturi de vacanță pentru elevi și părinți – recomandările polițiștilor
Indiferent de locul unde decideţi să petreceţi minivacanţa intertrimestrială (acasă, la bunici, la munte, în tabere şcolare), pentru a nu deveni victima unei infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:
În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi. Evitaţi deplasările pe timpul nopţii.
Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp. Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.
Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.
Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.
Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.
Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru!
Pe drum:
Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni! Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum!
Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!
ATENTIE! Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, NU TRAVERSAŢI, chiar daca semaforul arata culoarea verde.
SUNAŢI LA 112 DACĂ SUNTEŢI ÎN PERICOL SAU MARTORUL UNEI INFRACŢIUNI!
Stimaţi părinţi:
Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!
Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!
Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini! Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a intrat într-un conflict cu ING Bank România, acuzând banca de nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 50/2010 privind transparența costurilor contractelor de credit. Citește și: O bancă din România oferă […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!