Rămâi conectat

Actualitate

Sezon cald SLAB: Românii s-au săturat de prețurile din stațiuni și au ales străinătatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sezon cald SLAB: Românii s-au săturat de prețurile din stațiuni și au ales străinătatea

Mulţi agenţi de turism se plâng că este un început de sezon cald destul de slab. Staţiunile româneşti au o rată de ocupare mai mică decât anul trecut. Una din explicaţii ţine de faptul că, în lipsa restricţiilor, mulţi români au preferat să plece în străinătate, scrie romania-actualitati.ro.

Situaţia nu este diferită în Clisura Dunării.

”Eu zic că este peste 50-60%. 80-90% cred că era anul trecut. Este într-adevăr mai scăzută”, potrivit sursei citate.

”Este o scădere semnificativă pentru perioada asta. A fost o perioadă mai bună prin mai – iunie, în timpul şcolilor, când au venit numeroşi copii, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii doi ani. Dar acum, când ar trebui să fim în plin sezon, se vede că nu sunt turişti. Camerele pe litoral, în zona Clisura, în zonele montane cunoscute ale României, merg de pe la 400 de lei pe noapte. Or, asta este enorm, 100 de euro pe cameră. Cred că pe banii ăştia mă duc în Monte Carlo. Grecia nici nu mai vorbim, ne bate la preţuri în modul cel mai dur posibil.”, a precizat Alin Subţire.

”Tendinţele sunt spre vacanţele în străinătate. Grecia, Turcia, Egipt sunt destinaţii care sunt cele mai căutate. Cred că ne raportăm la preţuri. Chiar dacă în România tichetele de vacanţă deja s-au pus în mişcare, preţurile de pe litoralul românesc sunt puţin ca ma mari.”, a explicat Octavian Goga, manager.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare