Rămâi conectat

Actualitate

Sesiune de informare publică privind implementarea noului sistem de plată a TVA, la sediul DGFP Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Marţi, 4 decembrie a.c., în sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba s-a desfăşurat cea de-a doua sesiune de informare publică pe tema aplicării sistemului de plată TVA la încasarea facturilor, ce va fi aplicabil începând cu 1 ianuarie 2013.

Acțiunea a fost organizată în cadrul campaniei de informare publică ce s-a desfăşurat în această perioadă la nivel naţional, fiind organizată de către Ministerul Finanţelor Publice şi Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice Judeţene, simultan.

“Specialişti ai DGFP Alba au asigurat instruirea contribuabililor prezenţi, atât prin prezentarea noilor reglementări în domeniu, cât şi prin oferirea unor răspunsuri şi lămuriri la întrebările ce au fost adresate de contribuabili.

Au participat 75 de reprezentanţi ai agenţilor economici din judeţul Alba, contabili autorizaţi sau angajaţi şi experţi contabili.

Pentru implementarea noului sistem de plată a TVA, Ministerul Finanţelor Publice a elaborat Ghidul privind aplicarea sistemului de plată a TVA la încasare. Ghidul reuneşte într-un singur document toate prevederile legale din Codul Fiscal, din Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, precum şi normele procedurale necesare în cazul operaţiunilor care intră sub incidenţa sistemului de plată a TVA la încasare.

Ghidul este publicat pe SITE-ul MFP : www.mfinante.ro/Agenti economici / Info TVA/ Informatii despre regimul TVA la incasare.

Contribuabilii interesaţi de noile reglementări ce vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie au posibilitatea să discute cu specialiştii DGFP Alba la numărul de telefon 0258 819 825 – Biroul Asistenţă contribuabili, se arată într-un comunicat remis presei de Iulia Mireştean, purtătorul de cuvânt al DGFP Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea