Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Serviciul Român de Informaţii aniversează astăzi 24 de ani

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SRIMiercuri, 26 martie, Serviciul Român de Informații aniversează 24 de ani de existenţă, activitatea Serviciului fiind legată, în ultima perioadă, de sprijinirea combaterii corupţiei şi de asigurarea unui climat de securitate la nivelul societăţii, inclusiv prin implicarea în cazuri intens mediatizate precum cel al „mafiei cărnii”.

Serviciul şi-a anunţat, în mai multe rânduri, chiar prin vocea directorului instituţiei, George Maior, preocuparea legată de combaterea corupţiei, calificată drept „o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări”.

„Dincolo de faptul că Serviciul Român de Informaţii este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată”, a spus George Maior citat de Mediafax.ro, în februarie 2014, la prezentarea raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea