Rămâi conectat

Curier Județean

Serviciul de Medicină Legală Alba intră în reparații capitale: Panouri fotovoltaice, supraveghere video și instalații de control acces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Serviciul de Medicină Legală Alba intră în reparații capitale: Panouri fotovoltaice, supraveghere video și instalații de control acces

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare pentru elaborare proiect P.Th+D.D.E-„Reparație capitală Medicină Legală”. Valoarea totală estimată a contractului este de 63.000 lei, fără TVA.

Proiectul care face obiectul prezentului caiet de sarcini este rezultatul unei iniţiative de investiţii a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care urmărește prin fondurile alocate să reabiliteze instituția spitalicească.

Obiectivele specifice ale proiectului:

– Înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, termice și electrice. Prin implementarea proiectului se vor înlocui integral instalațiile sanitare, termice și electrice.
– Asigurarea climatizarii. Prin proiect se va asigura climatizarea întregii clădiri.
– Adaptarea clădirii conformnormelor PSI
– Modernizarea și reabilitarea integrală a spațiilor. Prin proiect se vor execută recompartimentari, refacerea integrală a finisajelor, înlocuirea tamplariilor interioare astfel încât să fie respectate normativele în vigoare.
– Montare panouri fotovoltaice pe acoperiș.
– Instalație de filtro-ventilație în spațiile pentru cadavre

Lucrări de demolare:

-Desfacerea tencuielilor degradate, unde este cazul ;
-Spargerea unor pereți de compartimentare conform planșelor din proiect;
-Desfacerea pardoselilor unde este cazul ;
-Desfacerea șapelor unde este cazul ;
-Demontarea obiectelor sanitare ;
-Demontarea corpurilor de iluminat ;
-Desfacerea placajelor cu faianță ;
-Desfaerea tencuielilor interioare degradate ;

Lucrări interioare:

-Execuția șapelor și starturilor suport pentru pardoseli unde este cazul ;
-Execuție compartimentări,
-Tencuieli interioare ;
-Glet ;
-Realizarea hidrozolatiei la grupurile sanitare și spațiile cu medii umede ;
-Montare uși,
-Montare uși etanșe la fum pentru închiderea caselor de scară dotate cu dispozitiv de autoinchidere.
-Pardoseli PVC sau gresogranit conform planșelor de arhitectură anexate.
-Placaje la pereți cu faianță ;
-Zugrăveli interioare ;
-Montare uși etanșe la fum la casă de scară ;
-Montare uși cu miez din PAL perforat placat cu HPL și plăci de protecție, fără goluri, cu canat bordat cu profile din inox, toc metalic de colț din tablă de oțel cu grosimea de 1,2mm, galvanizat pe ambele părți, echipat cu trei balamale și știft și garnitură de etanșare din cauciu, vopsit cu vopsea pe baza de poliester culoare gri, RAL 7047.

Se propune realizarea unui sistem de panouri fotovoltaice amplasate pe învelitoarea clădirii. Acestea vor avea o capacitate de 20 Kw și vor asigura necesarul electric pentru funcționarea clădirii. Sistemul propus este fără acumulatori, astfel energia captată este utilizată direct.

Pentru creşterea nivelului de protecţie al clădirii se prevede o instalaţie de televiziune cu circuit închis care să supravegheze 24 h pe zi punctele de maxim interes. Astfel se vor amplasa camere de supraveghere profesionale, care transmit imagini din interiorul clădirii din zonele comune.

Pentru restricționarea accesului în clădire a personelor neautorizate investiția va fi prevăzută cu puncte de control al acceselor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Domeniul public din Alba Iulia, coș de gunoi pentru unii: Mai mulți cetățeni, filmați când aruncă gunoiul ilegal, în zona fostului talcioc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Domeniul public din Alba Iulia, coș de gunoi pentru unii: Mai mulți cetățeni, filmați când aruncă gunoiul ilegal, în zona fostului talcioc Mai mulți cetățeni au fost suprinși de camerele de supraveghere în timp ce aruncă ilegal gunoiul în zona fostului talcioc din Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Emil Popescu pe Facebook. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea