Rămâi conectat

Curier Județean

Serviciul de Medicină Legală Alba intră în reparații capitale: Panouri fotovoltaice, supraveghere video și instalații de control acces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Serviciul de Medicină Legală Alba intră în reparații capitale: Panouri fotovoltaice, supraveghere video și instalații de control acces

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare pentru elaborare proiect P.Th+D.D.E-„Reparație capitală Medicină Legală”. Valoarea totală estimată a contractului este de 63.000 lei, fără TVA.

Proiectul care face obiectul prezentului caiet de sarcini este rezultatul unei iniţiative de investiţii a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care urmărește prin fondurile alocate să reabiliteze instituția spitalicească.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, termice și electrice. Prin implementarea proiectului se vor înlocui integral instalațiile sanitare, termice și electrice.
– Asigurarea climatizarii. Prin proiect se va asigura climatizarea întregii clădiri.
– Adaptarea clădirii conformnormelor PSI
– Modernizarea și reabilitarea integrală a spațiilor. Prin proiect se vor execută recompartimentari, refacerea integrală a finisajelor, înlocuirea tamplariilor interioare astfel încât să fie respectate normativele în vigoare.
– Montare panouri fotovoltaice pe acoperiș.
– Instalație de filtro-ventilație în spațiile pentru cadavre

Lucrări de demolare:

-Desfacerea tencuielilor degradate, unde este cazul ;
-Spargerea unor pereți de compartimentare conform planșelor din proiect;
-Desfacerea pardoselilor unde este cazul ;
-Desfacerea șapelor unde este cazul ;
-Demontarea obiectelor sanitare ;
-Demontarea corpurilor de iluminat ;
-Desfacerea placajelor cu faianță ;
-Desfaerea tencuielilor interioare degradate ;

Lucrări interioare:

-Execuția șapelor și starturilor suport pentru pardoseli unde este cazul ;
-Execuție compartimentări,
-Tencuieli interioare ;
-Glet ;
-Realizarea hidrozolatiei la grupurile sanitare și spațiile cu medii umede ;
-Montare uși,
-Montare uși etanșe la fum pentru închiderea caselor de scară dotate cu dispozitiv de autoinchidere.
-Pardoseli PVC sau gresogranit conform planșelor de arhitectură anexate.
-Placaje la pereți cu faianță ;
-Zugrăveli interioare ;
-Montare uși etanșe la fum la casă de scară ;
-Montare uși cu miez din PAL perforat placat cu HPL și plăci de protecție, fără goluri, cu canat bordat cu profile din inox, toc metalic de colț din tablă de oțel cu grosimea de 1,2mm, galvanizat pe ambele părți, echipat cu trei balamale și știft și garnitură de etanșare din cauciu, vopsit cu vopsea pe baza de poliester culoare gri, RAL 7047.

Se propune realizarea unui sistem de panouri fotovoltaice amplasate pe învelitoarea clădirii. Acestea vor avea o capacitate de 20 Kw și vor asigura necesarul electric pentru funcționarea clădirii. Sistemul propus este fără acumulatori, astfel energia captată este utilizată direct.

Pentru creşterea nivelului de protecţie al clădirii se prevede o instalaţie de televiziune cu circuit închis care să supravegheze 24 h pe zi punctele de maxim interes. Astfel se vor amplasa camere de supraveghere profesionale, care transmit imagini din interiorul clădirii din zonele comune.

Pentru restricționarea accesului în clădire a personelor neautorizate investiția va fi prevăzută cu puncte de control al acceselor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Pe agenda de lucru a consilierilor județeni se află și atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului. Acestea vor fi supuse aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Alba.

Primăria comunei Lunca Mureșului a solicitat Consiliului Județean Alba actualizarea programului de transport județean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureș – Lunca Mureșului și atribuirea acestuia, în regim de urgență, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureșului școlarizați în unitățile de învățământ din orașul Ocna Mureș.

Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022, în baza programului de transport județean aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. 1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Tarife practicate:

Distanța(km)/ Valoare bilet (lei – TVA inclus)/ Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)
1 – 5/ 5,50/ 200,00
6 – 11/ 8,00. 300,00

Consiliul Județean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieșul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL și Andra & Alina Transport SRL, ca în situația în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Județean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului și tarifele de călătorie propuse.

A depus documentația solicitată de Consiliul Județean Alba și a fost de acord să presteze serviciul de transport public județean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureș – Lunca Mureșului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Caravană medicală în cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Caravană medicală la cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

În cursul zilei de duminică, 2 octombrie, o echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ,,Izolați în România”, au ajuns pe Valea Barnii, comuna Mogoș, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil.

,,Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe” – acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii.

Au fost efectuate, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

Elit - Gustul Desăvârșit

FOTO: Facebook – Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea