Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu handicap: Proiect de lege, adoptat de Senat

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu handicap: Proiect de lege adoptat de Senat

Conform unui proiect de lege adoptat ieri de către Plenul Senatului, aproape un milion de persoane încadrate într-un grad de handicap, ar putea beneficia de servicii stomatologice gratuite.

Plenul Senatului a adoptat de curând un proiect iniţiat de parlamentarii PSD care completează Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel încât acestea, copii şi adulţi, să beneficieze de servicii de medicină dentară, servicii stomatologice şi tratamente dentare suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Indemnizații mai mari pentru persoanele cu handicap în 2024: Ce sume va încasa această categorie de români

„Dacă există un segment de populaţie care are nevoie de suport şi ajutor medical pe acest segment, persoanele cu handicap şi familiile acestora ocupă printre primele locuri. O persoană încadrată în grad de handicap afectează semnificativ întreaga familie, costurile cu terapiile, programele, educaţia, sănătatea fiind extrem de costisitoare, motiv pentru care considerăm absolut necesar ca aceste persoane, în mod evident dezavantajate, să poată beneficia de suport din partea statului, prin acordarea facilităţilor serviciilor stomatologice”, se precizează în expunerea de motive.

Potrivit proiectului de act normativ, la ora actuală, în România persoanele cu grad grav (gradul I) de dizabilitate beneficiază de indemnizaţia totală de handicap, în cuantum de 526 lei (indemnizaţie de 368 lei plus buget complementar 158 de lei), iar cele cu grad de handicap accentuat primesc doar indemnizaţia totală de handicap de 395 de lei (indemnizaţie 279 de lei plus buget complementar 116 lei).

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz.

În România se află 890.702 persoane încadrate în grad de handicap, fiind luate în calcul persoanele de 16 și peste 16 ani. Dintre aceste persoane 9.282 au handicap ușor, 90.277 au handicap mediu, 413.205 au handicap accentuat și 377.988 au handicap grav.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea