Rămâi conectat

Politică Administrație

Senatorul Alexandru Pereş despre dezastrul produs de USL şi realizările PDL-ului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Peres02USL este cu un picior în groapă și cu celălalt în prăpastie. Încă de anul trecut, alianța politică dintre PSD și PNL dădea  semne de slăbiciune. Acum însă, toată lumea face pronosticuri pentru anul care tocmai a început: poate europarlamentarele sau prezidențialele ar putea fi cireașa care va rupe tortul matrimonial în două, ca în mult mediatizatul caz Bianca Drăgușanu – Victor Slav.

De altfel, liderii PSD au intrat deja în trepidații după ce, în mai multe județe din țară, printre care și Alba, PNL s-a aliat cu partide aflate în opoziție. Acest lucru s-a întâmplat  deoarece, probabil, conștienți că USL nu și-a îndeplinit nici misiunea, nici promisiunile făcute românilor, PNL și PSD au început să caute aliați și să facă alianțe cu alte formațiuni politice pentru o nouă formulă electorală.

Poate că USL a fost o uniune pripită, așa cum o consideră unii sau șovăielnică, așa cum o caracterizează alții. Adevărul este altul: USL este o alianță născută din ură împotriva lui Traian Băsescu și a PDL, dorință de putere, însă incapabili de a naște soluții viabile pentru a guverna și tot din ură se va rupe.

Greșelile făcute de USL nu au fost față de ei înșiși, ci față de electorat . Românilor li s-a promis ceea ce USL știa că nu poate realiza -în grabă- 1000 de kilometri de autostrăzi, până la 1 milion de locuri de muncă, salarii mai mari, șomaj mai puțin, taxe mai mici și „dreptate până la capăt”. USL a oferit, însă, contrariul, și chiar mai mult decât atât, reușind să erodeze credibilitatea externă a țării, în numeroase rânduri, România fiind arătată cu degetul în presa internațională, pentru greșelile făcute de Ponta sau Antonescu în consolidarea Statului de drept sau prin atacurile asupra Justiției.

În provincie, alianțele formate cu partide din opoziție au început să dea roade. În Alba, alianțele PDL – PNL sau PDL–PP-DD s-au dovedit a fi benefice pentru locuitorii județului, iar rezultatele unei bune coabitări se pot vedea atât la Consiliul Județean, la Consiliul Municipal Alba Iulia, dar și în multe alte consilii locale. Echilibrul adus de consilierii PDL este recunoscut și dă astfel posibilitatea de dezvoltare a comunităților locale.

PDL este deci un partid dinamizator, dacă este lăsat în pace, un partid care construiește un viitor modern și eficient pentru fiecare locuitor al județului Alba și nu numai.

Și pentru a nu fi considerat un demagog, vă invit să vizualizați realizările edilitare din Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna, Ighiu, Sântimbru, Mihalț, Unirea, Crăciunel, Valea Lungă, Cenade, Cergău, Roșia de Secaș, Berghin, Gârbova, Săsciori, Pian, Șibot, Almașu Mare, Meteș, Avram Iancu, Vidra, Horea, Albac, Gârda, Mogoș, Miraslău, Rădești, Hopârta, Lopadea Nouă, Ohaba, Poiana Vadului, Ocoliș, Jidvei, Șona, Cetatea de Baltă, Câlnic, Doștat, Fărău, Horea, Noșlac, Ponor, Roșia Montană, Sălciua, Sohodol, unde primarii și consilierii PDL au contribuit substanțial la dezvoltarea și modernizarea localităților alături de ceilalți reprezentanți ai altor formațiuni politice. Asta nu înseamnă că nu recunoaștem și meritul celorlate municipii, orașe sau comune, conduse de primari și consilieri de altă orientare politică, în efortul general de modernizare și eficientizare a traiului cetățenilor din județul Alba.

Așa că, acum, la început de an, noi, membrii PDL Alba, vă dorim La Mulți Ani cu sănătate și spor în activitate tuturor locuitorilor județului Alba!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea