Senatorii au aprobat decontarea navetei personalului didactic auxiliar din învăţământ
Senatorii au adoptat marţi o propunere legislativă care prevede decontarea cheltuielilor de navetă pentru personalul didactic auxiliar din învăţământ. Propunerea are ca şi obiect modificarea articolului 105 din Legea educaţiei astfel încât personalul didactic auxiliar să poată beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă, fiind adoptată cu 104 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.
Potrivit expunerii de motive la propunerea legislativă, în momentul de faţă, Legea educaţiei naţionale prevede că personalul din învăţământul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal administrativ sau nedidactic, acest lucru însemnând că personalul didactic este distinct de personalul didactic auxiliar.
În condiţiile în care articolul 105 din Legea educaţiei prevede că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează numai pentru cadrele didactice, în această denumire nefiind inclus şi personalul auxiliar, s-a ajuns la situaţia în care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul întregii ţări, să nu beneficieze de decontarea transportului.
„Acest lucru are un impact financiar destul de mare asupra persoanelor aflate în această situaţie, deoarece cheltuielile cu transportul pot ajunge şi la 300 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul este în jurul sumei de 1.000 de lei”, se mai arată în expunerea de motive.
Astfel, propunerea legislativă adaugă un nou alineat la articolul 105 din Legea educaţiei, prin care se inserează, alături de cadrele didactice, şi personalul didactic auxiliar, ca beneficiar al decontării transportului.
Comisia de învăţământ a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative.
Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice şi a fost respinsă la Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.
Sursa: Mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 17 minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri