Rămâi conectat

Actualitate

Senatorii au aprobat decontarea navetei personalului didactic auxiliar din învăţământ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Senatorii au adoptat marţi o propunere legislativă care prevede decontarea cheltuielilor de navetă pentru personalul didactic auxiliar din învăţământ. Propunerea are ca şi obiect modificarea articolului 105 din Legea educaţiei astfel încât personalul didactic auxiliar să poată beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă, fiind adoptată cu 104 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Potrivit expunerii de motive la propunerea legislativă, în momentul de faţă, Legea educaţiei naţionale prevede că personalul din învăţământul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal administrativ sau nedidactic, acest lucru însemnând că personalul didactic este distinct de personalul didactic auxiliar.

În condiţiile în care articolul 105 din Legea educaţiei prevede că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează numai pentru cadrele didactice, în această denumire nefiind inclus şi personalul auxiliar, s-a ajuns la situaţia în care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul întregii ţări, să nu beneficieze de decontarea transportului.

„Acest lucru are un impact financiar destul de mare asupra persoanelor aflate în această situaţie, deoarece cheltuielile cu transportul pot ajunge şi la 300 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul este în jurul sumei de 1.000 de lei”, se mai arată în expunerea de motive.

Astfel, propunerea legislativă adaugă un nou alineat la articolul 105 din Legea educaţiei, prin care se inserează, alături de cadrele didactice, şi personalul didactic auxiliar, ca beneficiar al decontării transportului.

Comisia de învăţământ a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice şi a fost respinsă la Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea