Semnal de alarmă din Germania: După relaxarea restricțiilor, au apărut indicii de agravare a epidemiei de COVID-19

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Rata de infectare sau de reproducere a coronavirusului, urmărită atent de autorităţi, a atins din nou pragul de 1,0, arată date oficiale publicate luni seara de Institutul Robert Koch.

Valoarea numerică respectivă arată câtor persoane le transmite virusul, în medie, fiecare individ infectat. Virusologii a insistat permanent asupra importanţei ca rata să fie subunitară. Este pentru prima oară când a fost atins pragul după 15 aprilie, când rata a scăzut la un minim de 0,7, după care a început din nou să crească.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cabinetul federal de la Berlin şi guvernele landurilor, cărora le revin deciziile finale în materie de sănătate, urmează să discute următoarele etape de ridicare a restricţiilor joi şi să ia decizii în 6 mai.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Creşterea ratei de infectare pare să confirme temerile cancelarului Angela Merkel, care susţine o linie mai dură şi a avertizat de mai multe ori asupra tendinţei opiniei publice şi a unor responsabili politici de a sări peste etape. Recent, ea a arătat că sistemul de sănătate ar putea ajunge la limita capacităţii – ca număr de paturi în spitale – până în octombrie, la o valoare de 1,1, până în iulie la 1,2 şi până în iunie la 1,3.

În Germania se înregistraseră marţi 156.337 de cazuri şi 5913 decese după contaminarea cu coronavirus. Relaxarea restricţiilor care ar trebui să limiteze epidemia a început în 20 aprilie, una din cele mai importante măsuri fiind redeschiderea şcolilor, a liceelor şi a unor magazine.

În România, relaxarea restricțiilor ar urma să înceapă pe 15 mai. Însă, Raed Arafat a avertizat că dacă în următoarele două săptămâni nu sun trespectate măsurile autorităților și situația se înrăutățește, ridicarea restricțiilor ar putea să aibă loc mai târziu.

sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419