Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șeful de post din Şibot, achitat definitiv pentru abuz în serviciu. Judecătorii i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 28 octombrie 2014, instanța Curții de Apel Alba Iulia l-a achitat definitiv pe agentul şef Traian Neagu, fostul șef al postului de poliţie din comuna Şibot, judeţul Alba, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, sustragere şi distrugere de înscrisuri şi participaţie improprie la fals material în înscrisuri oficiale.

Polițistul a fost achitat din punct de vedere penal însă judecătorii i-au aplicat totuși o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei. Magistrații și-au justificat hotărârea de achitare prin articolul din Codul Penal potrivit căruia fapta nu constituie o infracţiune.

Șeful Postului de Poliţie Şibot, agent şef Ioan Traian Neagu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru fapte de corupţie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba iar primul termen are loc în data de 18 noiembrie a.c. Neagu este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni: abuz în serviciu, sustragere şi distrugere de înscrisuri şi participaţie improprie la fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit procurorilor la data de 5 noiembrie 2012 agentul-şef şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu şi a determinat-o pe o subalternă de-a sa, tot poliţistă, să şteargă din registrul de lucrări înregistrarea unei plângeri făcută de un bărbat care a reclamat furtul unor stupi. Ulterior, anchetatorii spun că Neagu a sustras plângerea şi declaraţia reclamantului iar la numărul de dosar respectiv a înregistrat altceva. Mai mult, i-a dat celui care a făcut reclamaţia un înscris cu aşa-zisul număr de înregistrare al plângerii. Cel mai probabil şeful de post a încercat să scape în acest fel de un dosar cu autor necunoscut.

Poliţista care a făcut fapta la îndemnul şefului său a scăpat de acuzaţii întrucât procurorii au ajuns la concluzia că este nevinovată şi că a acţionat fără intenţie. Agentul-şef Ioan Traian Neagu a fost cercetat în stare de libertate iar începând cu 29 octombrie a.c., data trimiterii sale în judecată, prin ordin al şefului IPJ, Alba Ioan Nicolae Căbulea, a fost pus la dispoziţia unităţii şi urmează să îndeplinească doar sarcinile care îi vor fi trasate. Dacă va fi găsit vinovat, agentul-şef riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 luni şi 5 ani de închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea