Rămâi conectat

Actualitate

Șefă de spital din România, prinsă că dormea pe perne umplute cu zeci de mii de euro, condamnată pentru șpagă: Cum a făcut avere din angajări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șefă de spital din România, prinsă că dormea pe perne umplute cu zeci de mii de euro, condamnată pentru șpagă: Cum a făcut avere din angajări

Femeia care conducea serviciul de resurse umane al Spitalului Judeţean Ploieşti, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șpagă.

F. P. a ajuns în fața oamenilor legii la finalul pandemiei de COVID-19, când procurorii din Prahova urmăreau deja un grup de îngrijitoare, asistente, instalatori și brancardieri care se ocupau cu racolarea persoanelor dispuse să plătească pentru vaccinare „la chiuvetă“.

Ulteorior, s-a aflat că fosta şefă de la Resurse Umane se ocupa de angajări pe bani.

Cine era dispus să plătească între 500 și 800 de euro avea postul asigurat în spital ca infirmier sau ca asistent, în funcție de experiență sau studii. Inclusiv mutarea asistentelor de la o secție la alta, în funcție de preferințe, s-ar fi făcut contra cost.

În dormitorul ei, inclusiv în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți, au găsit procurorii banii din șpăgi pe care F. P. i-a primit pentru a face angajări.

În casa fostei șefe de la resurse umane, anchetatorii au găsit 150.900 lei, 41.430 euro, 1.350 dolari și 80 lire. Întrebată de unde are acești bani, F. P. a invocat o moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, economiile de-o viață, bani rămași de la soț care avea un salariu mare. Explicațiile nu au ținut în fața instanței, potrivit ziare.com.

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au dispus ca F. P. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti. Decizia nu este definitivă.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea