Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Şefa CE din România, Angela Filote, despre Cetatea Alba Carolina: Este o carte de vizită nu numai pentru Alba Iulia, ci pentru întreaga Uniune Europeană

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angela Filote„Cetatea Alba Carolina poate fi o carte de vizită nu numai pentru Alba Iulia, ci chiar pentru întreaga Uniune Europeană”, este de părere şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, impresionată de ceea ce a găsit aici. Oficialul UE a vizitat în aceste zile mai multe obiective din judeţul Alba, care au fost dezvoltate prin proiecte finanţate cu fonduri europene, iar despre proiectul care a ajutat ca Cetatea Alba Carolina să arate astăzi aşa, Angela Filote are numai cuvinte de laudă: „o utilizare a fondurilor europene absolut remarcabilă, totul făcut cu foarte mult bun gust, de foarte bună calitate”.  

Am văzut cetăţi şi în alte state, dar Cetatea Alba Carolina cred că este un model de succes cum  puţine sunt în Europa (…) Este cu adevărat o destinaţie de excelenţă în Europa, aşa cum este de altfel Alba Iulia, şi a fost recunoscut de către noi, Comisia Europeană. Cred că această cetate poate fi o carte de vizită nu numai pentru Alba Iulia, ci chiar pentru întreaga Uniune Europeană„, a declarat Angela Filote, în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri la Alba Iulia, la finalul vizitelor la obiectivele din judeţ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reprezentanta Comisiei Europene în România a vizitat în aceste zile Clinica de Urologie de pe strada Al. I. Cuza Alba Iulia,  centrul de servicii Integrate pentru Persoane cu Nevoi Speciale Alba de la Aiud şi Fabrica de prelucrare a produselor lactate din Lopadea Nouă, SC Biomilk, precum şi Cetatea Alba Carolina.

CITIŢI ŞI: “Bile albe” şi “bile negre” după trei zile petrecute în Alba, de şefa Reprezentanţei CE din România, Angela Filote

Iar pentru că nu a apucat să-şi petreacă destul timp în Cetate,  Angela Filote şi-a propus să se întoarcă să-şi petreacă şi un concediu pe acest „tărâm de poveste”.
Mie una mi-a făcut foarte mare plăcere să stau aici, şi îmi propun să revin  în concediu ca să pot să iau Cetatea Alba Carolina la picior şi să-i ascult fiecare şoaptă şi fiecare poveste, fără să mă uit la ceas„, a declarat oficialul UE.

Menţionăm că proiectul de  restaurare a Cetăţii Alba Carolina a avut cea mai mare sumă absorbită din fonduri europene.

Concluzia finală la care a ajuns şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti este că „proiectele din judeţul Alba sunt proiecte cu un impact vizibil şi imediat”. Angela Filote mai rămâne la Alba Iulia, iar zilele acestea va  participa la o dezbatere, în cadrul Festivalului Dilema Veche, referitore la noua perspectivă a Uniunii Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea