Rămâi conectat

Actualitate

Sediul PSD Alba a fost călcat din nou de hoţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sediul PSD Alba a fost călcat de hoţi în noaptea de 12-13 iulie a.c. Se presupune că hoţii au intrat în clădirea care adăposteşte mai multe instituţii (ASIROM, ANRSC, PSD-ul, UNPR-ul, etc) escaladând un geam de la parter, urcându-se pe un tomberon din curtea din spate. Hoţii au întrerupt curentul în clădire luând siguranţele de la panoul electric al clădirii. Au urcat la etajul II unde este sediul PSD şi au forţat uşa de la intrarea în holul de acces spre birourile PSD. Acolo au forţat doar uşa de acces spre un birou unde se afla arhiva PSD, electronică şi pe hârtie, fapt care l-a determinat pe liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, să afirme că: „S-a încercat intrarea în baza noastră de date unde există informaţii privind structurile, numărul de membri, mă rog, date cum are orice partid. Dacă voiau bani, puteau să-i ia, că erau în sediu nişte bani nu mulţi, dar erau. Sau puteau să ia televizoarele, calculatoarele, aparatura pentru videoconferinţe, pe care le puteau valorifica”.
Şi pentru că ieri noapte a fost căldură mare, unul dintre hoţi s-a servit cu o bere din frigider şi ulterior a folosit, normal, toaleta instituţiei. Hoţii au scos cuiul de siguranţă de la extinctor şi l-au lăsat în faţa uşii de acces, forţată. Probabil că intenţiona să îl folosească pentru autoapărare, în cazul în care vreun agent de pază ar fi năvălit peste el… A mai fost forţată uşa de acces în birourile ANRSC, unde nu a pătruns însă nimeni.
Cercetările sunt continuate de Poliţia Municipiului Alba Iulia în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de furt calificat, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Sediul PSD Alba a mai fost călcat de hoţi şi în urmă cu câţiva ani.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă sau la cabană cu cei dragi? STUDIU

Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce 21% optează pentru o celebrare extinsă în familie, iar 11% preferă să sărbătorească acasă, alături de prieteni, potrivit unei cercetări realizate de o companie de cercetare de piaţă, relatează Agerpres.

De asemenea, 16% declară că vor merge acasă la rude, 9% la prieteni şi doar 7% spun că vor pleca la munte, în ţară.

Totuşi, când vine vorba de preferinţe şi dacă ar putea alege orice destinaţie, 37% ar prefera să petreacă sărbătorile într-o cabană la munte, 23% pe o plajă tropicală, 22% declară că ar rămâne tot acasă, iar 17% ar prefera un oraş plin de viaţă, cu lumini festive.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Datele studiului realizat de iSense Solutions relevă că sărbătorile de iarnă încep cu moş Nicolae, iar 51% dintre români declară că îşi vor pregăti ghetuţele pentru ca moşul să le aducă daruri şi tot jumătate dintre români (51%) vor vizita târgurile de Crăciun ca şi experienţă autentică de sărbători. Când vorbim despre tradiţii, fie ele moştenite din familie sau de ordin religios, peste jumătate dintre români declară că primesc colindătorii (58%), în timp ce 30% merg la biserică şi 22% ţin Postul Crăciunului.

Ca activităţi şi obiceiuri de sărbători, 70% declară că vor găti produse tradiţionale, 71% vor oferi cadouri, 82% vor împodobi bradul şi 66% vor aşeza cadourile sub brad. Dintre cei care au declarat că vor împodobi bradul, peste jumătate preferă bradul artificial (58%), 23% preferă un brad natural tăiat, în timp ce doar 12% aleg un brad natural în ghiveci şi 3% un brad din propria curte.

Tradiţiile ce ţin de colindat sunt mai puţin practicate, astfel că 26% dintre români aleg să meargă la colindat în Ajunul Crăciunului, 8% merg cu pluguşorul şi 5% merg cu capra/ursul.

Meniul celor care vor găti bucate tradiţionale include sarmale în foi de viţă sau varză (64%), celebra salată boeuf (64%), cozonaci (53%), cârnaţi proaspeţi sau afumaţi (45%), piftie (45%), vin fiert (39%), mămăligă, pentru a o servi împreună cu bucatele tradiţionale (30%), caltaboşi (28%), tobă (26%) şi turtă dulce (11%). Pentru mâncărurile pregătite, aceştia declară că vor cheltui în medie 740 lei.

Cercetarea arată că românii oferă cadouri şi fac gesturi frumoase pentru cei dragi. 89% dintre români afirmă că vor oferi cadouri familiei, 44% prietenilor şi 26% colegilor de muncă. Cei care intenţionează să cumpere cadouri preferă achiziţionarea online (69%), din supermarketuri (65%), din mall-uri (54%), de la târgurile de sărbători (33%), din magazinele de artizanat/handmade (23%) sau din magazine de antichităţi ori second-hand (7%). Majoritatea îşi face o listă de cadouri şi le cumpăra din timp (69%), iar restul merg cu doar câteva zile înainte de sărbători şi le cumpără (31%). În ceea ce priveşte bugetul alocat, media sumei alocate pe cadouri este de 816 lei.

Datele prezentate fac parte din studiul iSense Solutions Omnibus, cercetare reprezentativă pentru populaţia utilizatoare de Internet din mediul urban. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 520 de respondenţi, în perioada 13 – 16 noiembrie, marja maximă de eroare +/-4.3%, la un nivel de încredere de 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare