Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință la CJ Alba – aprobarea contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean pe următorii 6 ani, pe ordinea de zi

Publicat

în

Joi, 27 decembrie, de la ora 11.00, este programată ultima ședință din acest an a Consiliului Județean Alba. Pe ordinea de zi se află 11 proiecte de hotărâre, cel mai important fiind aprobarea contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pentru perioada 1.05.2013 – 30.06.2019.

De asemenea, vor fi stabilite taxele locale și tarifele datorate bugetului general al județului Alba, în anul 2013 și prețurile medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2013.

Iată proiectele de pe ordinea de zi:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier S.C. Arieșul S.A.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pentru perioada 1.05.2013 – 30.06.2019, în județul Alba.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Comisiei paritare pentru asigurarea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și a licențelor de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe traseele județene.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 142/23.08.2012 privind stabilirea de taxe locale și tarife datorate bugetului general al județului Alba, în anul 2013.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenelor contractelor de închiriere încheiate de Spitalul Județean de Urgența Alba Iulia.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 48 din Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Alba.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcții al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

8. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețurilor medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2013.

9. Proiect de hotârare privind aprobarea Regulamentului și a Caietului de obiective pentru organizarea și desfășurarea concursului de proiecte de management la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba.

10. Proiect de hotărâre privind propunerea candidaților pentru funcțiile de membri ai Consiliului de administrație al S.C. ”Parcul Industrial Cugir” S.A.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate actualizat pentru proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în Județul Alba” finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial MEDIU.

12. Întrebări, interpelări, declaraţii politice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Publicat

în

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Una din cele mai importante finanțări nerambursabile atrase de echipa primarului Dorin Nistor din cadrul primăriei Sebeș este cea destinată construirii unui nou liceu tehnologic, la Sebeș: 27.308.048,99 lei, prin Programul POR 2014-2020.

Miercuri, 6 iulie 2022, a fost turnat planșeul peste subsol, estimându-se că până la finalul anului vor fi încheiate lucrările de zidărie, astfel încât, în sezonul rece să se poată interveni pentru amenajările interioare.
Conform contractului adjudecat prin licitație publică de compania Lincoln Plus, termenul de finalizare este 30noiembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Va rezulta o clădire nouă și modernă pentru Liceul Tehnologic Sebeș, care va cuprinde: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, un laborator de fizică, un laborator de mecanică, un laborator de chimie, o sală profesorală, o sală de festivități, o sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

„În mod simbolic, la temelia noii clădiri am zidit memoriile academicianului Dorin Pavel, «Arhitectura apelor», ca un omagiu adus părintelui hidroenergeticii românești, o mare personalitate a acestor locuri, urmând ca acesta să fie și mentorul generațiilor de tineri care vor studia la noul liceu tehnologic de la Sebeș”, a transmis primarul Dorin Nistor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate reprezenta ultima oportunitate substanţială pentru comunităţile locale din România de a mai recupera din decalajele de dezvoltare dintre noi şi Europa Centrală sau de Vest.

Partidul Social Democrat este puternic ancorat în actul de guvernare, miniştrii PSD accelerând discuţiile cu instituţiile europene pentru deblocarea anumitor #proiecte de interes naţional, care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial al #PNRR redactat de „partidul salvator din România”, care acum se dezintegrează de la o zi la alta.

Ca şi în primul trimestru al anului trecut, miniştrii Partidului Social Democrat îşi vor demonstra profesionalismul rezolvând integral toate #jaloanele din PNRR care le revin pentru a accelera şi impulsiona atragerea fondurilor europene. De altfel, jaloanele care revin miniştrilor PSD au fost în mare parte îndeplinite, majoritatea celor care încă nu au o rezolvare regăsindu-se la ministere conduse de partenerii actualei coaliţii.

Elit - Gustul Desăvârșit

În concluzie, jaloanele care sunt în sarcina PSD sunt într-un stadiu avansat al clarificărilor tehnice sau au depins de dialogul cu alte instituţii internaţionale – deci micile întârzieri nu pot fi imputate miniştrilor PSD.

Cel mai mare partid din România rămâne cel mai puternic partener al fiecărui român în parte, fie că vorbim despre sprijinul acordat autorităţilor locale pentru accesarea fondurilor structurale, fie că vorbim de criza economică sau cea energetică.”

Deputat PSD de Alba,
Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Publicat

în

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Există tensiuni în acest moment la nivelul PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor ziarulunirea.ro, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier ?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare