Rămâi conectat

Curier Județean

Ședință extraordinară la CL Ocna Mureș – consilierii dezbat proiecte privind infrastructura

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 22 noiembrie, Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a fi supuse la vot două proiecte de hotărâre ce se referă la îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Este vorba despre modernizarea cartierului de blocuri din Uioara de Sus și modernizarea străzilor V. Alecsandri, Dr. Ion Raţiu, şi T. Vladimirescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației locale, Iulian Olariu, primul proiect prevede „Proiectare modernizare cartier Blocuri Uioara de Sus” și vizează următoarele modernizări: Strada Lungă – asfaltare pe o lungime de 400 m carosabil şi trotuar, începând de la baza deealului Hagău; Strada Salcâmilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime); Strada Blocurilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime); Aleea Independenţei – se va amenaja complet cu trotuare, bordurări, asfaltare. De asemenea se vor amenaja spaţii verzi cu mobilier urban, parcuri de joacă şi terenuri de sport. Iluminatul public în zonă va fi modernizat în totalitate.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre -„Proiectare modernizare străzile V. Alecsandri, Dr. Ion Raţiu, şi T. Vladimirescu” prevede obţinerea următorilor parametri tehnici: str. V Alecsandri – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m şi trotuare de 1,2 m lăţime pe ambele părţi acolo unde terenul permite executarea lor. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale; str. T. Vladimirescu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale; str. Dr. Ion Raţiu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea