Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Secția de Pediatrie a Spitalului din Alba Iulia, dotată cu încă un aparat de detectare a venelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Spitalul Judeţan de Urgenţă Alba Iulia a achiziţionat din fonduri proprii un aparat de detectare a venelor AccuVain, ce va fi utilizat în Secţia de Pediatrie.

vene1-620x330Dispozitivul medical va fi folosit de personalul medical, în cazurile în care se impune recoltare de sânge pentru analize sau în cazul în care trebuie administrate intravenos diferite tratamente copiilor, potrivit informațiilor postate pe site-ul spitalului.

Aparatul  funcționează cu două lasere, dintre care unul cu lumină infraroșie, ce scoate în evidență hemoglobina din vene. Informația este citită de aparatul care, mai apoi o prelucrează și proiectează pe zona în care urmează să se facă înțepătura, o altă lumină roșie, cu ajutorul celui de-al doilea laser. Se evidențiază în acest fel un contur clar al venelor.

Aparatul este dotat și cu un braț mobil, care permite asistentului medical să vizualizeze venele în timp de fac abordul venos. Este al doilea aparat de acest tip de care dispune Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Primul dispozitiv se află în dotarea cabinetului de consult pediatric din cadrul UPU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Codrea Irina Rita, performanță remarcabilă la Olimpiada de Religie, Cultul Greco-Catolic: Eleva de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a obținut premiul II, la Etapa Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codrea Irina Rita, performanță remarcabilă la Olimpiada de Religie, Cultul Greco-Catolic: Eleva de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a obținut premiul II, la Etapa Națională Codrea Irina Rita este elevă în clasa a VII-a A la Școala Gimnazială Singidava Cugir. La etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic, care s-a desfășurat între 9-12 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea