Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secția de Boli Infecțioase și spitalele din Aiud și Abrud, pe lista unităților medicale de fază a 2-a, aprobate de Ministrul Sănătății, pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Lista completă

Publicat

în

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și Spitalul Orășenesc Abrud se numără printre cele 29 de spitalele de fază a doua, aprobate prin ordinul de ministru

Numărul spitalelor care vor trata bolnavii confirmați cu coronavirus, atunci când capacitatea spitalelor din linia întâi va fi depășită, a fost mărit de peste 3 ori și jumătate, printr-un ordin aprobat de Ministrul Sănătății. Astfel, numărul unităților medicale desemnate să trateze bolnavii confirmați cu virusul, atunci când spitalele de boli infecțioase sunt depășite de numărul de pacienți, a crescut de la 8 la 29.

Coform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, ieri se aflau 245 de pacienți internați la Terapie intesivă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Noul ordin a fost publicat în Monitorul Oficial și modifică ordinul inițial, de la începutul lunii aprilie. Astfel, în prima fază, pacienții pot fi izolați în spitalele de boli infecțioase cu secții de terapie intensivă, care sunt organizate tot pe model pavilionar.

Pentru faza a doua, erau pregătite inițial opt spitale, însă numărul acestora a fost crescut la 29. Majoritatea sunt spitale de pneumologie, cu sistem pabilionar, fiind introduse și secții de boli infecțioase ale unor spitale județene, la fel ca în cazul județului nostru.

Astfel, pe lista celor 29 de unități medicale se numără și Secția de Boli Infecțioase a Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și Spitalul Orășenesc Abrud.

Spitalele de faza a doua:

1. Alba Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – secția de boli infecțioase
2. Alba Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud
3. Alba Spitalul Orășenesc Abrud
4. Argeș Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung
5. Argeș Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului
6. București Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“
7. București Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila“ București – Formațiunea medicală de tratament ROL2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan“ din Otopeni
8. Brașov Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov
9. Brașov Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (corp central)
10. Brașov Spitalul General CF Brașov
11. Cluj Spitalul „Leon Daniello“ de Pneumologie
12. Constanța Secția exterioară Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța
13. Constanța Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța
14. Constanța Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu“ Constanța – Sistem medical modular de izolare și tratament. Tabără de izolare și carantinare COVID-19
15. Dolj Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu“ Băilești – Compartimentul de boli infecțioase
16. Dolj Spitalul Orășenesc „Așezămintele Brâncovenești“ Dăbuleni – Compartimentul de Boli Infecțioase Bechet
17. Iași Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
18. Galați Spitalul de Pneumoftiziologie Galați
19. Galați Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva“ Galați
20. Gorj Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu – secția de boli infecțioase
21. Hunedoara Spitalul Județean de Urgență Deva – secția de boli infecțioase
22. Mehedinți Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin –- secția de boli infecțioase
23. Mureș Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș
24. Olt Spitalul Județean de Urgență Slatina – secția de boli infecțioase
25. Prahova Spitalul Județean de Urgență Ploiești – secția de boli infecțioase adulți, secția de boli infecțioase copii și secția de pneumologie
26. Satu Mare Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare
27. Sibiu Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu
28. Vâlcea Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția de boli infecțioase
29. Vâlcea Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu“ Mihăești

Caracteristici și măsuri la nivelul spitalelor de faza a doua:

– spitale dedicate COVID în întregime sau parțial, doar dacă pot asigura circuite complet separate;
– vor externa sau transfera către alte spitale toți pacienții din zona dedicată COVID;
– vor interna pacienți pozitivi COVID, forme ușoare și medii, precum și cazuri grave în cazul existenței unei/unui secții/compartiment ATI, dotată/dotat cu ventilatoare mecanice;
– pot împrumuta ventilatoare de la spitalele non-COVID, pot detașa/delega personal medical necesar din alte unități sanitare publice și private, inclusiv medic infecționist pentru consulturi interdisciplinare;
– pot achiziționa și administra tratament anti-COVID-19 pacienților confirmați pozitiv în baza protocoalelor terapeutice;
– își creează stoc de medicamente utilizate în tratamentul COVID prin cerere către MS, achiziții de la UNIFARM sau alți distribuitori;
– vor fi introduși în lista de unități sanitare prioritare pentru aprovizionarea cu echipamente de protecție și medicamente prin C.N. UNIFARM – S.A., MS, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC);
– își asigură echipamente de protecție pentru personalul medical și le utilizează conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publice (INSP);
– pot funcționa și ca spital-suport, tratând patologii asociate la pacienții COVID+.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare