Rămâi conectat

Actualitate

Secretarul de stat Stelian Fedorca a dat start proiectului „Construim școli verzi”, la Câlnic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca a lansat astăzi, la Câlnic, proiectul ”Construiește școli verzi” prin care școala din localitate va fi renovată cu fonduri de la  Romania Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Proiectul Şcolii Gimnaziale Câlnic “O şcoală mai bună pentru un viitor mai bun”, a participat și a fost desemnat câștigător al concursului organizat în coordonare cu evenimentul „Ziua Internaţională a Școlilor Verzi”.

Pentru a câștiga această competiție, elevii s-au implicat în curăţarea împrejurimilor şcolii şi ale fortăreţei medievale. Clădirea datează din anii 1900, având aşadar 112 ani, iar în tot acest timp nu au fost efectuate lucrări de modernizare, elevii spălându-se şi acum pe mâini în lighean şi având toalete rudimentare. Şcoala se află într-o situaţie cu adevărat delicată fiind necesare: introducerea apei curente, pentru a putea fi demarate acţiunile pentru obţinerea avizului sanitar; izolarea termică a clădirii, schimbarea geamurilor şi uşilor din lemn cu unele eficiente energetic, refacerea instalaţiei electrice; construirea de grupuri sociale, reparaţii ale sălilor de clasă, tencuieli, zugrăveli etc.

Vizita oficialilor din minister vizează realizarea unei expertize tehnice de specialitate, iar în urma acestui raport, în perioada decembrie 2012 – mai 2013 se va trece la faza de design, proiectare şi identificarea soluţiilor necesare a fi implementate.

Lucrările de renovare propriu-zise vor avea loc în perioada vacanţei de vară, urmând ca la începutul anului şcolar viitor elevii să fie primiţi într-o şcoala nouă şi ecologică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea