Secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la Alba Iulia: Copiii vor primi la școală un borcan de miere în fiecare lună, de la 1 ianuarie 2019

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că de la 1 ianuarie 2019 copiii vor primi în fiecare lună, la școală, un borcan de miere, pe care îl vor mânca acasă, alături de familiile lor.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a fost întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, la Alba Iulia, dacă proiectul de lege care prevede acordarea unui borcan de miere copiilor a trecut de Parlament, el precizând că acesta este la Camera Deputaților după ce a trecut de Senat, însă oricum va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

”Vă garantez că avem miere suficientă să ducem 1.500 de tone la copii. Eu spun lucrul acesta și aici îi mulțumesc și prietenului meu Dîrzu (n.r. deputatul Ioan Dîrzu) pentru că (n.r. parlamentarii) au înțeles foarte bine un lucru. Mărul poate copilul să-l ia dintr-o altă curte, mierea nu poate să o ia din altă curte. Acesta e un borcan pe care îl ia acasă, mănâncă familiile defavorizate, se uită la borcanul acela de miere ca la icoană, credeți-mă ce vă spun. Nu vom renunța, avem bani în buget și va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a spus  Daniel Botănoiu

Întrebat de semnificația acestui proiect, secretarul de stat i-a îndemnat pe jurnaliști să se uite la televizor, unde indicațiile sunt ”fără zahăr, sare și grăsimi”, iar mierea în acest caz este ”o alternativă”.

”Nu îi dăm în fiecare zi câte un borcan, ci unul într-o lună. 350 de mililitri într-o lună. Nu mănâncă doar copilul acela, pentru că el duce acasă, mănâncă toți, mănâncă familia. Măcar putem să ducem ceva de calitate românilor”, a mai spus  Daniel Botănoiu.

Copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat şi privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...