Sebeșul alocă 90.000 lei, din bugetul local, pentru ajutorarea persoanelor singure sau pentru familiile aflate în imposibilitatea asigurării traiului zilnic

Sebeșul alocă 90.000 lei, din bugetul local, pentru ajutorarea persoanelor singure sau pentru familiile aflate în imposibilitatea asigurării traiului zilnic

Reprezentanții primăriei Municipiului Sebeș au anunțat că vor aloca un buget de sprijin de 90.000 lei, bani din bugetul local, pentru ajutorarea persoanelor de peste 65 de ani, fără venituri și pentru persoanele izolate la domiciliu fără susținători și fără venituri.

Pe durata decretării stării de urgență, Municipiul Sebeș va acorda începând de luni, 30 martie 2020, ajutoare de urgență din bugetul local, pentru persoane singure sau pentru familii aflate în imposibilitatea asigurării traiului zilnic. De această măsură pot beneficia:

  • persoanele cu vârsta peste 65 de ani, fără susținători și fără venituri;
  • persoanele izolate la domiciliu fără susținători și fără venituri.

Ajutorul de urgență constă în acordarea unei mese calde pe zi de persoana, în valoare de 20 lei.

INFORMARE COVID-19

Măsura de sprijin se va acorda pe durata decretării stării de urgență în situația persoanelor vârstnice, iar în situația persoanelor izolate la domiciliu pe durata stabilirii izolării de către instituțiile competente, dar nu mai mult de 14 zile.

Ajutorul de urgență se va acorda strict în baza unei cereri-declarații pe propria răspundere și la propunerea asistentului social – manager de caz.

Bugetul alocat pentru susținerea acestor măsuri de sprijin este de 90.000 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...