Seară magică cu „Micuţul Paganini” la Alba Iulia
Totul s-a întâmplat duminică, 1 aprilie 2012, începând cu ora 19:30 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un univers, iar când omul este Alexandru Tomescu şi vioara este un Stradivarius autentic se naşte un univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală. Alexandru Tomescu, cu vioara sa Stradivarius, a reuşit într-adevăr şi în această seară, în evoluţia sa de excepţie pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor să creeze un univers fascinant, demonstrând că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora. În faţa unei săli arhipline, cu un auditoriu select, între care majoritatea au fost mari iubitori şi buni cunoscători ai muzicii clasice, Alexandru Tomescu, numit de foarte mulţi „Micuţul Paganini”, i-a impresionat şi încântat de-a dreptul. Pe parcursul spectacolului, Tomescu a interpretat şi a adus astfel la cunoştinţa publicului legendele din spatele celor 24 de Capricii ale lui Niccolo Paganini, din care a interpretat o mare parte: După cum se ştie «Capriciile» lui Paganini reprezintă una din cele mai grele partituri pentru vioară scrise vreodată în care întâlnim toate tehnicile de virtuozitate ce au obsedat generaţii întregi de compozitori precum Liszt sau Brahms. Prin unele dintre „Capriciile” pe care le-a interpretat în faţa publicului albaiulian şi pe care le-a numit „Exorcizarea”, „Vânătoarea”, „Trompetele” sau „Şoarecele şi pisica”, Alex Tomescu a vrut să facă o legatură cu lumea (i)reala. Una peste alta, a fost o seară minunată, în care au avut de câştigat toţi cei prezenţi la spectacol, ce s-au lăsat astfel purtaţi pe strunele viorii Stradivarius de „capriciile” muzicii clasice de excepţie.
Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Alba Iulia în colaborare cu Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.
Aşa după cum a precizat dl. dr. Ovidiu Coş, din partea Rotary Club Alba Iulia, sumele rezultate din vânzarea biletelor la acest spectacol de excepţie vor fi oferite unităţilor de învăţământ cu profil muzical din judeţ pentru achiziţionarea de noi instrumente muzicale.
Alexandra MATEŞ
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi Doar o singură zi ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, iar mulți dintre cei care vor sărbători nu sunt întotdeauna aproape de cei dragi. Centrul InfoCons a făcut o listă cu urarea „Crăciun fericit” scrisă în toate […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun